Всього 2 інгредієнти – клей і сода, і ваш посуд блищатиме, як новенький: жир і нагар розчиняться

Коли приходять гості – це радість. А коли вони йдуть, настрій різко погіршується, адже стіл завалений брудним посудом. Як упоратися з цією проблемою і вимити тарілки, не докладаючи особливих зусиль.

Коли приходять гості – це радість. А коли вони йдуть, настрій різко погіршується, адже стіл завалений брудним посудом. Як упоратися з цією проблемою і вимити тарілки, не докладаючи особливих зусиль.

Імітація посудомийної машини

Якщо кухня не обладнана машиною для миття посуду, велика кількість брудних кухонних аксесуарів може викликати розпач. Між тим усе дуже просто вирішується. Не потрібно мучитися з кожною тарілкою чи виделкою. Є спосіб, коли можна вимити все одним махом.

Не лякайтесь гори посуду

Поставте великий таз, залийте 5 літрів гарячої води. Додайте 3 ложки господарського мила, натертого на тертушці. Коли мийний засіб розчиниться, додайте у воду таблетку для миття в посудомийній машині.

Завантажте посуд у тару та йдіть відпочивати. За 10-20 хвилин повернетеся, а весь жир, бруд і залишки їжі вже відшарувалися від столового наряддя. Залишиться тільки прополоскати посуд під краном.

Застосовуємо клей

Брудні каструлі й сковорідки можна відчистити від застарілого жиру й накипу завдяки канцелярському клею. Знадобиться ще кальцинована чи звичайна сода. Зберіть увесь брудний посуд і складіть у великий таз. Влийте 0,5 мл клею і 0,5 кг соди.

Каструлі й пательні стануть як новенькі

Залийте теплою водою і перемішуйте до появи білих пластівців. Це означає, що почалася реакція. Залиште посуд у замочуванні на годину. Після цього легко за допомогою губки знімете весь бруд, що накопичувався роками. Залишиться тільки промити чистий посуд під проточною водою.

Не можна застосовувати очищення клеєм до блискучого посуду, а також з антипригарним покриттям чи пластиковими деталями.

Можете вдатися до кип’ятіння каструль і сковорідок. Тоді очищувальних засобів знадобиться менше – 100 мл клею та 100 г соди. Кип’ятити потрібно близько 10 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.