Школярам, що змушені перебувати за кордоном, спростили життя: тепер навчатимуться лише кілька годин на тиждень

1 вересня розпочався другий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. На які нововведення слід очікувати учням та вчителям? Всім маленьким українцям, що виїхали за кордон із батьками доведеться проходити курс дистанційного навчання.

1 вересня розпочався другий навчальний рік в умовах повномасштабної війни. На які нововведення слід очікувати учням та вчителям?

Всім маленьким українцям, що виїхали за кордон із батьками доведеться проходити курс дистанційного навчання. Він передбачає вивчення кількох предметів. В цілому це займе близько 8 годин на тиждень.

Учні-переселенці навчатимуться по-новому

Таку програму розробили в українському Кабміні. До неї входять українська мова й література, історія та ще кілька предметів, які відсутні у закордонних шкільних програмах, поділився прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Прем’єр сподівається, що рано чи пізно ці діти повернуться на батьківщину, тож не повинні бути відірвані від українського освітнього простору й мають уже зараз займатися українознавчим компонентом.

Оцінки, отримані в закордонній школі, зарахують

Решту загальних предметів, зокрема, математику, фізику, біологію тощо, по поверненні дитині буде зараховано за оцінками, виставленими в закордонній школі. Раніше частина дітей-переселенців змушена була нести подвійний тягар – відвідувати закордонну школу і паралельно навчатися дистанційно в українській.

Тепер життя школяриків, яких за кордоном перебуває близько пів мільйона, значно полегшили, певні в МОН. Довідка з місцевої школи, де навчався учень, буде зараховуватися.

Особливості навчального року в Україні

Між тим в межах нашої країни далеко не всі школи працюватимуть офлайн. До того ж поки що можна прогнозувати лише початок навчального року та його закінчення. Що буде з канікулами, не береться сказати жоден чиновник Міністерства.

Розглядаються різні варіанти роботи. Не виключено, що в умовах серйозних перебоїв із постачанням електроенергії будуть оголошуватися великі канікули. Все це робитиметься по ситуації та з урахуванням обставин у кожному конкретному регіоні.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.