У Парижі заборонили електросамокати, у Києві – двоколісна навала, у Кропивницькому трощать те, що є

Електросамокати з одного боку є зручним екологічним видом транспорту, а з іншого завдають мешканцям великих міст чимало клопоту. Як вирішується проблема в кожному конкретному випадку?

Київ

У столиці й так було складно пробитися через навалу електросамокатів повсюди. Тепер додався ще один сервіс прокату, тож двоколісних засобів пересування стане ще більше. Містяни обурені, що пересування самокатами не врегульовано правилами дорожнього руху.

Прокат електросамокатів у Києві

Для перехожих є загроза наїзду. Самі керманичі теж частенько травмуються через незадовільний стан дорожнього покриття чи несправність самих двоколісних електрокарів. Звісно, дуже зручно вийти з метро й дістатися потрібної адреси на самокаті. Це виходить набагато дешевше, аніж їхати на власній машині. Але й проблем, як бачимо, з появою такого сервісу додалося.

Кропивницький

Такої навали електротранспорту, як у Києві, в обласному центрі поки не спостерігається. Прокат електросамокатів запрацював зовсім недавно і ще не набув загрозливих масштабів для містян.

Прокат електросамокатів у Кропивницькому

Однак є інше проблема. Невідомі вандали трощать двоколісні транспортні засоби, розкидані по всьому місту. Допоки поліція ще не розібралася, яка причина такої неадекватної поведінки – звичайне хуліганство чи протест проти застосування двоколісних гаджетів.

На початку літа було засуджено крадія прокатних електрокарів. Злодюжка має сплатити понад 50 тисяч гривень власнику сервісу та отримав 5 років за ґратами з іспитовим терміном в 1 рік.

Париж

Парижани пішли ще далі й провели референдум, за підсумками якого з 1 вересня взагалі заборонили роботу в місті подібних прокатних сервісів. 89% парижан висловилися за те, щоб прибрати з вулиць ці транспортні засоби.

Прокат електросамокатів у Парижі

Електросамокати дратували жителів європейської столиці, валяючись повсюди. Та й безпека користувачів перебуває під великим питанням. Тож віднині розсікати на самокаті по паризьких вулицях можна лише власникам двоколісних транспортних засобів, а на орендованих – зась.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.