Тортик “Тірамісу” не потребує випікання: головне – правильно приготувати крем і купити печиво

Італійський десерт можна легко приготувати в домашніх умовах. "Тірамісу" не доведеться випікати. При цьому десерт просто танутиме в роті, а домашні будуть благати приготувати знову.

Печиво в поєднанні з ніжним кремом дають неперевершений вершково-кавовий смак. Тож мерщій готуйте “Тірамісу” і насолоджуйтеся кожною ложечкою десерту.

Вам знадобиться:

  • 200 г печива “Дамські пальчики”;
  • 250 г сиру Маскарпоне;
  • 75 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 скл. міцної кави;
  • 70 г какао;
  • 1 ст.лож. коньяку;
  • 0,5 ч.лож. ванільного екстракту.
Змішайте білкову масу з жовтковою

Сир та яйця дістаньте з холодильника, щоб набули кімнатної температури. Починайте приготування “Тірамісу” з крему. В яйцях від’єднайте жовтки від білків. Жовтки покладіть у мисочку і додайте в них цукор. Збивайте жовтки міксером чи вінчиком до утворення кремоподібної маси. Потім додайте Маскарпоне та увімкніть міксер на повільну швидкість.

Викладіть у форму печиво

Тепер беріться до збивання білків. У них не повинно бути й крапельки жовтка, інакше збити їх буде неможливо. Збивайте білки, допоки вони не перетворяться на піну, яка не витікатиме з мисочки, якщо її перевернути.

З’єднайте білки з жовтковою масою, додайте ванільний екстракт. Якщо не любите ваніль, можете пропустити цей пункт. Перемішуйте крем лопаткою рухами знизу догори, допоки він не набуде однорідної структури.

Зверху крем посипте какао

Зваріть каву еспресо й дочекайтеся, поки вона прохолоне. Додайте в чашку коньяк, який можна замінити кавовим лікером. На 5 секунд занурте печиво в каву. Не перетримайте, інакше воно розм’якне.

Візьміть лоток із високими бортиками, викладіть туди шар печива, покрийте кремом, викладіть ще печиво і знову крем. Посипте какао-порошком крізь сито. Відправте десерт у холодильник на 3 години. Перед подачею наріжте на порції й прикрасьте ягодами.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.