Дивовижа на авіашоу в Сан-Франциско: літаки радянські, а символіка українська. Як таке сталося?

У Сан-Франциско щороку проводиться авіашоу. Та цьогоріч завдяки українцям літаки, що зазвичай приймають участь у небесному дійстві, терміново перефарбували.

Авіашоу завершилося вдало

Наші земляки побачили, що американські льотчики в межах Тижня флоту влаштовують авіашоу на літаках Су-26. Гостей Сан-Франциско знітило, що радянські засоби для літання пофарбовані, як годиться, в кольори червоного прапора і мають відповідну символіку на крилах та фюзеляжі.

Сушка здобула жовто-блакитні кольориТож представникам аеробатики довелося пояснювати, що ця символіка нині ототожнюється з нацистською. Пілоти Ренді Ховелл та Корі Ловелл знайшли в цих словах рацію. Тож вирішили перефарбувати “сушки”. Вийшло доволі привабливо.

Так літальні машини здобули жовто-блакитні кольори, що повністю задовольнило відвідувачів авіаційного шоу. Можна вважати це невеличкою українською перемогою.

Авіашоу завершилося невдало

Не завжди авіашоу в Америці мають подібний позитивний результат. Так, недільного дня в серпні в рамках Yankee Air Museum Thunder Over Michigan Air Show відбувався політ на радянському винищувачі МіГ-23.

Міг упав на житловий комплекс

На жаль, щось пішло не так. Літак упав просто на житловий комплекс у місті Бельвілл та пошкодив кілька автівок. Пілот та його помічник катапультувалися, але залишилися живими. Щоправда, втрапили до шпиталю з незначними ушкодженнями, сповістила пресслужба аеропорту Детройта. Розпочато розслідування, покликане виявити причини, які призвели до катастрофи в небі.

Перший випробувальний політ МіГ-23 відбувся в 1967 році. За 2 роки літак зі змінною конфігурацією крила був узятий на озброєння.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.