Якщо застудилися, всі радять вживати бульйон і пити чай: чи допоможуть подібні заходи швидкому одужанню?

Курячий бульйон і малиновий чай – є першими ліками при застуді для багатьох людей. Та чи дійсно є користь від цієї страви та напою, і чи здатні вони сприяти одужанню людини?

Коли занедужаєш, їсти не хочеться, а от випити гаряченького курячого бульйончика чи чаю з малиною ніхто не відмовиться. Багато хто вважає їх і справді цілющими. Чи так це насправді?

Курячий бульйон

Ніхто з учених мужів не проводив досліджень щодо зняття запалення в організмі за допомогою відвару з курки. Але всі ми залюбки ласуємо наїдком, сподіваючись на протизапальний ефект.

Якщо розібратися, будь-яка гаряча страва здатна покращити кровообіг і поліпшити самопочуття. Тож стимулюватиме зниження температури. Якщо до бульйону додати трішки овочів, це ще й наситить організм хворого корисними речовинами.

Чай з малини

Гаряче питво приносить полегшення при нежиті та кашлі, тому всі певні, що це корисно. Звісно, малиновий чи будь-який інший трав’яний чай заспокоює, зігріває, дозволяє легше дихати.

Натомість жодного лікувального ефекту він не несе. Щоб чай перетворився на ліки проти застуди, слід робити трав’яний збір у певній концентрації. На домашній кухні це зробити практично неможливо.

Отже, заміняти ліки малиновим чаєм немає сенсу. Хоча й відмовлятися від питва під час хвороби теж не слід. Вживайте будь-який чай чи молоко з медом. Але ці напої мають бути не сильно гарячими.

Лимон

Дехто рятується від болю в горлі лимоном, сподіваючись на полегшення стану. З цим засобом треба бути доволі обережними. Людям із гастритом та іншими проблемами шлунку, не можна вживати багато цитруса, оскільки це подразнюватиме слизову оболонку.

Якщо емаль надто чутлива, надмірне вживання лимона викличе появу нальоту на зубах чи оскому. До речі, додавати лимон у надто гарячий чай не можна. Треба дочекатися, допоки рідина прохолоне хоча б до 60 градусів.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.