Розтоплюю мед, додаю збиті яйця і всипаю борошно: готую ароматний медовик без вимішування тіста

Медовик складається з трьох коржів, але тісто вимішувати руками не потрібно. Просто змішуєте інгредієнти й виливаєте тісто у форму. Крем теж не заварюється, а змішується.

Вам знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 1 скл. цукру;
  • 100 г меду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч.лож. соди;
  • 1,5 скл. борошна;
  • 1 дрібка солі.

Для крему:

  • 500 мл сметани;
  • 100 г цукрової пудри.
Тісто виливається у форму й випікається корж

Мед перекладіть у каструльку й розтопіть на найменшому вогні, постійно помішуючи. Всипте соду і розмішайте. Витримайте на плиті 2 хвилини, допоки маса не набуде карамельного відтінку. Додайте вершкове масло і продовжуйте розмішувати. Зніміть з вогню і дайте можливість медовій масі прохолонути.

Коржі перемастіть сметаною з цукровою пудрою

В глибоку мисочку вбийте яйця, додайте сіль і збийте міксером. Всипте цукор і продовжуйте процес збивання. Всипайте не відразу всю порцію, а потрошку. Коли цукор розчиниться повністю, влийте медову суміш. Збийте все разом.

Верх і боки медовика притрусіть крихтою з 4-го коржа

Міксер приберіть, а в майбутнє тісто всипте борошно, просіявши крізь сито. Перемішайте вінчиком. Дно форми вистеліть аркушем пергаменту. Викладіть кілька ложок суміші у форму, рівномірно розподіливши по всій поверхні. Випікайте у духовці 12 хвилин за температури 180 градусів.

Смачного!

Пройдіться ножем по краях форми й переверніть її. Корж має випасти. Переверніть його і залиште холонути. Таким же чином спечіть решту коржів.

Сметану розмішайте з цукровою пудрою. Намастіть цією сумішшю перший корж. Накрийте другим і теж намастіть кремом. Лопаткою промастіть кремом й боки медовика. З четвертого коржа наробіть крихт і присипте тортик зверху та по колу.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.