Все про нові тарифи на світло: що зміниться з 1-го листопада та як українцям заощаджувати? Економія можлива

Тарифи на електрику в листопаді 2023 року: чого очікувати українцям? Чи зросте ціна за світло наприкінці осені та як платити менше? Корисна порада для тих, хто хоче знижку до 50% .

Осінь — традиційний час для підвищення вартості комунальних послуг. Чи варто українцям очікувати підвищення цін на електричну енергію у листопаді 2023 року? Давайте розберемося.

Вартість електричної енергії не буде зростати до весни
Вартість електричної енергії не буде зростати до весни 2024 року

В червні цього року вартість електричної енергії для побутових споживачів України підвищилася до 2.64 гривень за 1 кіловат використаної послуги. Раніше українці оплачували спожиту електроенергію за двома тарифами. Один з них складав 1.44 гривень за 1 кіловат і діяв, якщо кількість спожитих протягом місяця кіловатів не перевищувала 100 одиниць. Якщо ж споживач намотував більше, то за кожний кіловат після “пільгової” сотні йому потрібно було заплатити 1.68 гривень. Після червневого підвищення цей розподіл був прибраний і зараз громадяни України повинні оплачувати 2.64 гривні за кіловат електроенергії незалежно від обсягів споживання.

Згідно з офіційною інформацією, з 1 листопада 2023 року тариф на електричну енергію для побутових споживачів залишиться незмінним і складе 2.64 гривні за кіловат/год електричної енергії.

Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні
Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні

Втім, є й гарні новини для тих, хто хоче заощадити. Деякі споживачі можуть сплачувати на 50% менше за спожиту електроенергію. Для цього їм потрібно лише встановити вдома двозонний лічильник. Тариф для цієї категорії громадян складе всього 1.32 гривні за 1 кіловат/год.

Представники комунального підприємства, що відповідає за забезпечення країни електроенергією, запевнили українців — до кінця опалювального сезону 2023-2024 років ціни на електроенергію та газ зростати не будуть. Але вже в квітні наступного року ситуація може змінитися і за світло доведеться платити більше. Рівень цін ще буде залежати від стану енергосистеми та загальної ситуації в Україні.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.