Змішую гарбуз та сир у рівних пропорціях, додаю родзинки і в духовку на 40 хв: на запах сусіди підтягуються

Приготувати сирно-гарбузову запіканку доволі просто. Всі продукти доступні, а на гарбузи нині якраз сезон. Тож на часі завантажити рідних цілою купою корисних речовин із сонячного овочу.

Вам знадобиться:

  • 550 г м’якого сиру;
  • 550 г гарбуза;
  • 3 великих яйця;
  • 100 г цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 1 дрібка солі;
  • 40 г крохмалю;
  • 2 ч.лож. ванільного цукру.
Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Гарбуз почистьте і наріжте шматочками. Складіть у каструлю, додайте 2 ст.лож. води, щоб не пригорів, і поставте на вогонь. Після закипання тушіть на слабкому вогні до готовності.

Кисломолочний сир змішайте з яйцями. Посоліть й всипте цукор. Перебийте блендером, щоб маса стала однорідною. Можете збити й міксером, але тоді сир доведеться пропустити крізь сито. Додайте сметану й продовжуйте збивати.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

З вареного гарбуза не зливайте сік, що утворився. Перебийте масу блендером або розтовчіть товкачиком для картоплі. Дайте гарбузовому пюре трішки охолонути й змішайте з сирною масою.

Форму для випікання розміром 22х16 см змастіть вершковим маслом й присипте борошном. В тісто додайте крохмаль та ванільний цукор і перемішайте вінчиком. Частину родзинок наріжте на дрібні шматочки й обваляйте у 0,5 ч.лож. крохмалю.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Цілі родзинки викладіть рівномірно на дно форми. Викладіть частину тіста, просипте нарізаними родзинками. Знову тісто і знову родзинки. Чергуйте шари, допоки тісто не закінчиться. Розрівняйте верх.

Сирно-гарбузова запіканка з родзинками

Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди форму, виставивши режим Верх-низ без конвекції. За 40 хвилин дістаньте запіканку. Відразу з форми не виймайте. Дайте кондитерському виробу прохолонути. Переверніть гарбузово-сирний десерт на блюдо. Можете нарізати на порції та приступати до чаювання.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.