Українська стрічка побореться за “Оскар 2024”: київський оскарівський комітет був одностайним у рішенні

Український оскарівський комітет визначився з кандидатурою на "Оскар 2024". Серед 5 стрічок було обрано одну – фільм "20 днів у Маріуполі", який зняли журналісти, що перебували в епіцентрі подій.

Перші дні вторгнення журналіст Мстислав Чернов провів у Маріуполі, рятуючись сам та допомагаючи колегам з Associated Press. Тож серед документальних кадрів можна побачити й розбомблений пологовий будинок, й інші жахливі документальні свідчення.

Тепер документальна стрічка побореться за престижну статуетку в категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”. Такого рішення дійшов УОК під головуванням режисера Валентина Васяновича, автора фільму “Атландита”.

Фільм про Маріуполь висунули на Оскар

“20 днів у Маріуполі” вже демонстрували в Америці в рамках фестивалю незалежного кіно Sundance 2023. Робота українських кінематографістів отримала приз глядацьких симпатій.

Такого ж призу документалка досягла й на українському кінофестивалі Docudays UA. Окрім цього, стрічку визнали найкращим фільмом національного конкурсу. В український прокат “20 днів у Маріуполі” запустили цьогоріч 31 серпня. В деяких кінотеатрах покази тривають і досі.

Фільм про Маріуполь висунули на Оскар

На різних платформах документальний фільм Мстислава Чернова отримав нечувано високі оцінки. Зокрема, на Rotten Tomatoes 100-відсотковий рейтинг укупі з відзнакою “Сертифікована свіжість”. Глядачі IMDb оцінили стрічку у 8,5 бала з можливих 10-ти. Metacritic віддав 83 бали, позначивши кіно Must See (всезагальне визнання).

Фільм про Маріуполь висунули на Оскар

Борня за вихід у переможці була непростою. Довелося здолати такі потужні кінороботи як “Залізні метелики”, “Памфір”, “Терикони”, “ШТТЛ”. Будемо сподіватися, що високе журі “Оскару” гідно оцінить український документальний фільм й наділить заповітною статуеткою.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.