Один факт, чому потрібно просіювати борошно: зробіть так і ваша випічка буде пишною, смачною та ніжною

Пекарі та кондитери кажуть, що перед замішуванням тіста обов'язково слід просіяти борошно. А ось дехто вважає, що ця процедура немає сенсу. Так варто чи ні? Розповімо в публікації

Професійні пекарі завжди радять господиням сіяти борошно перед тим, як вимішувати з нього тісто. Але на практиці чимало жінок залишають цю пораду без уваги, бо вважають, що борошно з магазину чисте само по собі, і тому просіювання йому не потрібне. Чи правильно це? Певно, що ні. Бо просіювання борошна необхідно не тільки заради видалення бруду та дрібного сміття. Пропонуємо до вашої уваги один факт, чому потрібно просіювати борошно перед замішуванням тіста.

Чи потрібно просіювати борошно?
Чи потрібно просіювати борошно?

Головна суть просіювання борошна в тому, щоб видалити з нього сторонні домішки. Ця процедура використовувалася у стародавні часи, коли борошно мололи на млинах і в нього могли потрапляти великі частинки зерен чи лушпиння.

Зараз технологія виготовлення борошна трохи змінилася і домішки в нього практично не потрапляють. Однак, це не означає, що можна відмовитись від процедури просіювання перед замішуванням тіста.

Отже, борошно просіювати потрібно. Обов’язково. Під час цієї процедури продукт насичується киснем, що покращує якість випічки. Щоб готові вироби з тіста вийшли м’якими, пухкими та легкими — борошно для приготування тіста треба ретельно просіяти.

А ще після просіювання борошно стає більш легким. Працювати з ним — зручніше, адже після змішування продукту з іншими інгредієнтами в ньому не формуються грудочки. Крім того, тісто з просіяного борошна набагато легше вимішувати. А ще тісто, зроблене з нього – підходить набагато краще. Звісно, все це впливає на якість випічки. Вона вдається м’якою, пухкою та ніжною.

Просіювання борошна насичує його киснем
Просіювання борошна сприяє його насиченню киснем

Якщо ви не просієте борошно перед використанням — великої біди, звісно, не буде. Але тісто може вийти зовсім не тієї консистенції, яку ви очікуєте. До того ж, у багатьох рецептах випічки радять просіювати борошно і якщо цього не зробити – технологія створення страви буде порушена, а виріб навіть може недостатньо пропектися.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.