Мити чи не мити? Чи потрібно купати кішку, з якого віку і як часто: експертна відповідь та поради

Купання кішки – питання, викликаюче безліч дискусій серед власників пухнастих друзів. Дехто вважає - це необхідна частина догляду, тоді як інші рекомендації стверджують - краще цього не робити

Купати кішку просто так щодня, щоб шерсть смачно пахла шампунем, дуже шкідливо: слабшає захисна функція шкіри. Але є випадки, коли зробити це просто необхідно. Розберемося з цього питання – висновки експертів.

Чи потрібно купати кішку без потреби?
Чи потрібно купати кішку без потреби?

Купаємо кішкуКупати тваринку допустиме в тому випадку, якщо вона сильно вимаже хутро. Наприклад пилом, вивалявшись у підвалі або купаючись у бруді на вулиці. Бувають випадки, коли тварина забрудниться олією або фарбою. Тоді потрібно видалити сильне забруднення спеціальними засобами і потім викупати.

Особливо це актуально для довгошерстих порід. Для довгої і здорової шерсті водні процедури можуть допомогти видалити випавші шерстинки і стимулювати зростання нових. Привчаючи до купання з раннього віку, їй легше переносити процедуру в майбутньому і стати спокійнішою у воді.

Підібравши кошеня на вулиці, його обов’язково потрібно викупати спеціальним шампунем від бліх. Слідкуйте за тим, чи він пасує йому за віком.

 Підібравши кошеня на вулиці його обов'яково потрібно викупати
Підібравши кошеня на вулиці його обов’яково потрібно викупати

Уникаємо купання

Більшість кішок відчуває сильний стрес від занурювання у воду. Вони можуть чинити опір, дряпатися або навіть атакувати вас, якщо відчують себе в небезпеці. Стрес може бути настільки сильним, що у майбутньому ви більше не зможете навіть занести її у ванну кімнату.

Кішки чудово справляються з доглядом за шерстю самі. Вони великі чистюлі. Ретельно вилизують свою шерстку та лапки, тому їм водне навантаження вважається зайвим. При цьому ще й видаляється природна олія з хутра, це призводить до сухості шкіри та пересушування шерсті.

Важливо пам’ятати – кожна кішка унікальна і купання слід проводити за потребою та з максимальним комфортом для ваших тварин.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.