Один спосіб, що зробить часник родючим. Що додати в лунки при посадці, щоб врожай був великим?

Осінь — традиційна пора року для посадки часнику. Щоб наступного року ця культура радувала вас великими врожаями — скористайтесь однією порадою при висадці зубців в землю

Часник — многолітня рослина, яка має безліч корисних властивостей. По традиції його висаджують пізньої осені, щоб наступного року зібрати культуру якомога раніше. Отримати великий врожай часнику можна, але для цього недостатньо просто покласти його у землю.
Часник задля активного розвитку потребує підгодівлі та насичення грунту в місці посадки комплексом мікроелементів. Отже, щоб отримати міцний та багатий врожай — забезпечте часнику правильне харчування. А ось що покласти в лунку — розкажемо далі.

Чим задобрити часник, щоб виріс він, як бик?
Чим задобрити часник, щоб виріс він, як бик?

Підгодівля часнику поліпшить його якість та зростання, якщо виконати її правильно. В першу чергу треба підібрати якісне добриво. Найкращий варіант — органіка. Під час висадки зубців часнику закладайте в кожну лунку трохи перегною або компосту. Органічні добрива збагатять землю необхідними поживними речовинами та мікроорганізмами. Це посприяє активному росту часнику.

Не забувайте і про попіл. Це ще одне органічне добриво, отримане зі спаленої соломи або дров. Попіл стане гарною добавкою при посадці часнику. Він наситить землю необхідними мінералами та калієм, що буде сприяти формуванню великих часникових головок.

Краще добриво для часнику -  органіка
Краще добриво для часнику – органіка

При посадці часнику восени не обійтись без комплексних мінеральних добрив. Їх можна придбати в спеціалізованих магазинах, але під час купівлі віддавайте перевагу тим составам, що містять фосфор, калій та азот. Саме ці елементи сприяють активному розвитку часнику після зими. Обов’язково почитайте інструкції та поради з використання комплексного мінерального добрива, щоб не спричинити рослині шкоду замість користі.

Використовуйте наведені секрети — і наступної весни ваш часник виросте великим, міцним та гостреньким.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?