Якщо не хочете платити штрафи, треба знати це: оновлення ПДР 2023, які стосуються кожного водія

Кабмін ухвалив деякі зміни правил дорожнього руху. Які нововведення приніс новий закон для водіїв автомобілів, розповімо далі.

Навіть якщо ти зовсім нещодавно з автошколи, знаєш усі правила дорожнього руху на зубок, то все одно доведеться уважно стежити за їхніми оновленнями. Тоді поїздки за кермом будуть не лише безпечними, а й обійдуться без штрафів від поліції.

Оновлення ПДР 2023 - включене світло фар весь рік
Оновлення ПДР 2023 – включене світло фар весь рік

На засіданні Кабінету міністрів 20 жовтня прийняли оновлення ПДР. Наша країна впевнено рухається у напрямку Європейського Союзу, тому ми взяли найкраще із законодавства Європи.

Саме головне: потрібно включати денні ходові вогні, а у кого їх немає, то світло ближніх фар, всім автомашинам і іншим транспортним засобам під час руху за межами міст та сіл. Кожного дня, весь рік, незалежно від погоди – навіть якщо видимість чудова! А раніше було обов’язковим їх включення тільки з 1 жовтня до 30 квітня. Сума штрафу складає від 425 до 510 гривень.

Постійно увімкненні денні ходові вогні (ближнє світло фар) дуже ефективно показало себе у багатьох країнах Європи. Світова практика доводить, що завдяки цьому кількість нещасних випадків на дорогах днем дуже зменшилася.

Зміни в ПДР - для дітей обов'язкові автокрісла
Зміни в ПДР – для дітей обов’язкові автокрісла

Друга важлива зміна – більше не можна перевозити дітей, зріст яких менше 150 см (раніше було – до зросту дитини 145 см) у автомобілях без дитячих крісел або бустерів. Це дозволить закріпити дитину ременями безпеки, які спеціально для цього є в кожній машині. На задньому сидінні мотоцикла та мопеда возити дітей також не можна – це дуже небезпечно, бо практично неможливо дитину зафіксувати надійно.

Нацполіція зазначила, що використання дитячих крісел — це не чиясь забаганка, а намагання нашої держави убезпечити вашу дитину під час знаходження її в автомобілі при русі. І якщо батьки цього не розуміють, то будуть платити штрафи в розмірі від 510 до 850 гривень.

Також забороняється зупинка на автомагістралях і дорогах, якщо там немає знаків, які це дозволяють.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.