Лід на морозильній камері намерзати не буде, якщо використати засіб на літеру “Г”. Корисний лайфхак

Надмірне утворення льоду в морозильній камері — проблема, яка відома багатьом господиням. Якщо розморожування камери не дає очікуваного результату — на допомогу прийде засіб, що починається на "Г"

Проблема намерзання льоду в морозильній камері холодильника відома чи не кожній господині. Сучасні холодильники взагалі розраховані на те, щоб їх розморожували лише 1 раз на рік. Але при порушенні правил експлуатації лід на стінках камери починає з’являтися регулярно — навіть при розморожуванні через кожні 4-5 днів. Що робити, щоб подолати цю проблему? Існує декілька способів.

Намерзання льоду на морозильній камері - проблема, яку можна вирішити
Намерзання льоду на морозильній камері – складність, яку можна вирішити

В першу чергу слід розуміти, чому саме нашарування льоду з’являються в морозилці. Зазвичай така проблема виникає через постійне проникнення теплого повітря в холодильник. Тому, щоб запобігти її появі — слід щільно закривати дверцята, а ще — контролювати якість ущільнювача на них.

Якщо лід вже почав намерзати — необхідно розморозити та ретельно почистити камеру. Щоб розморожування відбулося якомога швидше — використовують гарячу воду та сольовий розчин. Для більшої зручності нагріту воду наливають в окрему ємність, яка за розміром буде меншою і поміститься в камеру. Потім її ставлять в морозилку, а далі — швиденько готують сольовий розчин.

Позбавитись від льоду в морозилці допоможе сольовий розчин та гаряча вода
Позбавитись від льоду в морозилці допоможе сольовий розчин та гаряча вода

Після приготування підсолену рідину краще перелити в окрему пляшку з кришкою-розпилювачем. З її допомогою рівномірно розпилюють розчин на стінки морозильної камери у холодильнику. Через декілька хвилин після такої обробки лід починає відшаровуватися та його доволі легко можна видалити, використавши дерев’яні палички для суші. Довгі зубочистки для цього не підходять, бо їх гострий кінчик може подряпати поверхню пластику у морозилці.

Гліцерин захистить стінки морозильної камери від льоду
Гліцерин захистить стінки морозильної камери від нашарувань льоду

Коли камера повністю розморозиться — необхідно помити її та видалити бруд зі стінок. Краще за все пластик в холодильниках відбілювати сумішшю з соди та перекису водню.
Після миття морозилку дезінфікують. Для виконання цієї роботи підходить аптечний засіб Хлоргексидин. Перед обробкою ним пластик добре витирають та просушують.

Тепер назвемо головний засіб, який буде перешкоджати утворенню льоду на стінках морозильної камери. І це – гліцерин. Після звершення всіх процедур по розморожуванню та очищенню необхідно нанести його тонким шаром на пластикові стінки всередині камери.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.