За юліанським календарем в листопадні святкуємо релігійні свята в інші дні. Розповідаємо все детально

Листопад приносить з собою хвилю незвичайних змін у релігійному календарі, пожвавлюючи другу половину місяця святами, які зазвичай вважалися чисто "зимовими"

Православна Церква України нагадує нам про нещодавні зміни, пов’язані з переходом на новий юліанський календар.

Тепер Різдвяний піст розпочинається 15 листопада і триває до 24 грудня, до Різдва Христового. Цей піст суворий та тривалий – 40 днів. Він покликаний нагадати людині про духовні цінності, про внутрішнє очищення та про зміцнення зв’язку з божественним. Піст – це не тільки відмова від певних продуктів, а й час для молитви, роздумів і саморозвитку, який допомагає набути гармонії не тільки з тілом, а й з душею.

Нагадаємо про духовні цінності та внутрішнє очищення
Нагадаємо про духовні цінності та внутрішнє очищення

День Введення в храм Пресвятої Богородиці, який раніше святкувався 4 грудня, тепер чудово прикрашає наш календар 21 листопада. Це подія, яка символізує духовне піднесення та очищення. У цей особливий день важливо поводитися з особливою повагою до оточення і дотримуватися чистоти у своїх вчинках і словах. Важливо уникати сварок, образ та злості.

8 листопада відзначається Собор архістратига Божого Михайла та інших небесних сил безтілесних, а 13 листопада припадає день пам’яті святителя Іоанна Золотоустого. Віками люди вдавалися до молитов у пошуку заступництва та захисту до Архангела Михайла. Це відображення віри у могутність і справедливість архангела, який завжди готовий допомогти тим, хто звертається до нього з чистим серцем та щирими проханнями.

Середина листопада нагадує нам про двох важливих апостолів: Філіппа (14 листопада) та Матвія (16 листопада). Ці дні наповнюють нас духовною глибиною та святою спадщиною.

Важливою датою, яку ми будемо вшановувати цього місяця, є 25 листопада. Цього дня ми вшануємо пам’ять жертв голодоморів, молитвою згадаємо тих, хто постраждав від цієї трагедії. Цей рік приносить 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років, нагадуючи нам про страшну сторінку історії України.

Ці дні приносять у наше життя духовне збагачення і нагадують нам про важливість віри та молитви у житті кожної людини.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?