Українці в Німеччині: чи можна знайти роботу, якщо не знаєш мови та який рівень зарплат пропонують

Німеччина від початку вторгнення прихистила в себе більш ніж 1 мільйон українців. Яку роботу там пропонують нашим громадянам, чи є вона взагалі і скільки платять? Читайте про це в матеріалі

Ситуація в Україні змушує багатьох громадян облаштовувати своє життя за кордоном. Багато європейських країн надали тимчасовий прихисток нашим біженцям. Серед них є і Німеччина, в якій зараз перебувають понад 1 мільйон українців. Інтеграція наших в німецьку громаду відбувається успішно, і дедалі більше українських громадян намагаються офіційно працевлаштуватися на роботу в Німеччині.

Чи є шанс знайти роботу тим, хто не знає німецької мови та скільки платять за таку працю? Згідно з офіційною інформацією, українці, що переїхали з України до Німеччини та не знають тамтешньої мови — роботу знайти зможуть. Працевлаштуватись їм можливо в сфері логістики або ж на виробництві. Приблизний розмір заробітної плати за таку роботу складає 12-13 євро за годину праці, але без податкових відрахувань.

Робота в Німеччині для українців - скільки можна заробити?
Робота в Німеччині для українців – скільки можна заробити?

Робота в логістиці не вимагає знань німецької мови, бо зазвичай в складських умовах чи на підприємствах вже працюють люди, які розмовляють українською мовою та можуть сприяти комунікації між новими співробітниками та керівництвом.

В Німеччині можна знайти і вакансії зі значно вищими ставками. Наприклад кур’єрам поштового оператора платять 16.03 євро за годину праці без податкових відрахувань. Крім того, працівники, що влаштувались на роботу в Німеччині, можуть розраховувати на компенсаційні виплати за інфляцію. Їх розмір буває різним, а виплачують таку компенсацію як місцевим мешканцям, так і іноземним громадянам і в тому числі — українцям. Наприклад, ті ж поштові кур’єри можуть отримувати приблизно 190 євро компенсації за інфляцію за один місяць роботи. Також роботодавці Німеччини відкриті для співробітництва з українцями, які добре володіють англійською мовою.

Які вакансії пропонують роботодавці в Німеччині українцям?
Які вакансії пропонують роботодавці в Німеччині українцям?

Зараз в Німеччині намітилась тенденція до підвищення зацікавленості у співробітниках з України. Завдяки спрощеному доступу до ринку праці, допомозі іноземцям з освоєнням мовних та інтеграційних курсів — працевлаштування в Німеччині стає більш привабливим. В порівнянні з минулим роком німецькі роботодавці більш зацікавлені та відкриті для працевлаштування українців.

Українці в Німеччині можуть заробити на сезонних роботах
Українці в Німеччині можуть заробити на сезонних роботах

Німецький інститут економічних досліджень наводить цікаву статистику, згідно з якою вже зараз біля 31% українських біженців демонструють професійну активність за кордоном. Для порівняння — на початку повномасштабного вторгнення цей показник становив всього лише 18%. В майбутньому експерти очікують його подальшого підвищення до 70%-80%.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.