Одна спеція, що допоможе позбавитись від зайвих кілограмів. Що це та з чим його їдять? Дослідження

Імбир — спеція с пікантним присмаком, яка допомагає втрачати вагу. В якому вигляді можна вживати імбир, з якими продуктами поєднувати і кому його вживати не варто? Читайте про це далі

Імбир — корисна спеція з пікантним присмаком, що добре впливає на здоров’я. Дуже часто її використовують в кулінарії у якості приправи. Але смакові властивості — не єдина перевага цієї спеції. Дієтолог з групи лікарень Ujala Cygnus в своїй статті Health Shots підкреслює, що імбир сприяє зниженню ваги за рахунок того, що пригнічує апетит та прискорює обмін речовин. А ще корінь імбиру покращує процеси травлення та має протизапальні властивості. При наявності запальних процесів в організмі він м’яко їх усуває та, навпаки, може посприяти збільшенню ваги тіла.

Імбир - корисний компонент для дієти
Імбир – корисний компонент для дієти

В 2015 році було проведено цікаве дослідження, результати якого опублікував на своїх шпальтах журнал Psychotherapy Research. Згідно з ними, серед групи людей, які щоденно вживали імбир — спостерігалось зниження маси тіла та апетиту у порівнянні з представниками іншої групи, в якій використовували так зване плацебо.

Імбир для схуднення можна вживати в різних формах. До уваги читачів – 7 варіантів використання цілющого кореню у якості дієтичної добавки.

  1. Чай з імбирю. Шматочки свіжого імбирю відварюють у воді, а потім додають до напою трохи меду або лимон.
  2.  Імбир та зелений чай. Імбир подрібнюють та змішують із зеленим чаєм. Готовий напій прискорить обмін речовин і буде сприяти схудненню.
  3.  Імбирний смузі. Якщо змішати імбир з фруктами, овочами та йогуртом — вийде доволі поживний, смачний і корисний смузі.
  4.  В кулінарії. Корисний для здоров’я імбир можна додавати як приправу до супів, жаркого або інших страв.
  5.  Капсули з імбирю. В аптеках можна придбати спеціальні добавки у вигляді капсул для схуднення. Але перед вживанням таких препаратів краще проконсультуватись із своїм сімейним лікарем.
  6.  Настоянка з води та імбирю. Подрібнений імбир просто додають у теплу воду, настоюють декілька годин і п’ють.
  7.  Вода з лимоном та імбирем. Очищаючий напій, з якого краще за все починати свій день. Щоб приготувати його — корінь імбиру змішують із теплою водою та соком одного лимону.
імбир можна додавати до супів та інших страв
Імбир можна додавати до супів та інших страв

Імбир — спеція, яка буде корисною не для всіх. Вкрай обережно її слід вживати людям з низьким рівнем цукру у крові, а також тим, хто приймає ліки для розрідження крові.

З імбирю виходить смачний та корисний чай
З імбирю виходить смачний та корисний чай

Споживання імбирю слід обмежити людям, у яких виявлені камені в жовчному міхурі. При появі будь-яких сумнівів слід проконсультуватись зі своїм дієтологом та отримати від нього персональні рекомендації щодо вживання імбирю для схуднення.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.