Смачніше за котлети – простий рецепт соковитого люля-кебаб на сковороді з простих і доступних продуктів

Ми впевнені, що люля-кебаб – одна з найулюбленіших страв східної кухні багатьох із вас. Сьогодні ми навчимо вас готувати її вдома на сковороді – швидко і справді смачно.

Мудрі господині вигадали, як готувати це східне м’ясне частування на сковороді в домашніх умовах так, щоб воно вийшло не гіршим за справжнє. Особливо цей рецепт сподобається тим, кому набридли звичайні котлети: люля-кебаб на сковороді – це такий же простий та доступний м’ясний додаток до будь-якого гарніру.

Інгредієнти для люля-кебаб (розрахунок на 8 штук)

  • Фарш – 600-700 грамів (я взяла курячий);
  • Цибуля середнього розміру – 2-3 штуки;
  • Часник у зубчиках – 2-3 штуки;
  • Укроп та петрушка ­­– по декілька гілочок;
  • Сіль – треть чайної ложки;
  • Чорний перець мелений – треть чайної ложки;
  • Паприка копчена – половина чайної ложки;
  • Рослинна олія для смаження – 30-50 мілілітрів.

Спосіб приготування люля-кебаб на сковороді

Зелень у гілочках дрібно поріжте та розділіть на дві різні частини: більшу додайте до фаршу, а невеличку жменьку лишіть для прикраси. Цибулю натріть на невеликій тертушці до консистенції пюре, і без надлишку соку додайте до фаршу з зеленню. Слідом вичавіть часник і додайте всі спеції – перець, паприку та сіль.

Простий рецепт люля-кебаб на сковороді
Простий рецепт люля-кебаб на сковороді

Основною особливістю люля-кебаб є те, що фарш для нього довго і ретельно замішується ­– це і надає особливої текстури страві. Після замішування підготуйте окрему тару, в яку складатимете готові «котлетки», і змажте її невеликою кількістю олії. Далі змоченими в олії руками сформуйте з фаршу ковбаски, і щоб наблизити свої люля-кебаб до мангальної версії, я це робила навколо шпажки. З замісу має вийти приблизно 8 кебабів.

Простий рецепт люля-кебаб на сковороді
Простий рецепт люля-кебаб на сковороді

Поставте пательню з олією на вогонь і дайте їй добре розігрітися. Можна обсмажувати кебаби – на середньому вогні до зміни кольору та хрусткої скоринки. Потім перевернути і так само обсмажити з іншого боку, після чого «запакувати» бока в гарячій олії. Готові кебаби викласти на паперові рушники, прибрати зайву олію та подавати на стіл. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?