Корисні та яскраві сирники з морквою: простий спосіб додати барв та овочів у раціон. Малечі сподобається

Багато хто любить снідати сирниками, навіть дітки. Завдяки цьому рецепту ви зможете зробити їх ще кориснішими та яскравішими, просто додавши один інгредієнт.

Найкраще в сирниках із морквою – не лише їх користь, а і смак. Так, при термічній обробці помаранчевий овоч стає солодшим, а в поєднанні з жиром кисломолочного сиру та олією при обсмаженні всі вітаміни в моркві стають легше засвоюваними для організму. Від цього рецепту будуть в плюсі всі: ті, для кого сирники – улюблений смаколик, і ті, хто хоче харчуватися з більшою користю.

Інгредієнти для морквяних сирників:

  • 250 грамів кисломолочного сиру високої жирності – мінімум 15%;
  • 120 грамів моркви;
  • 1 чайна ложка вершкового масла 82%;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 2 столові ложки цукру – можна замінити підсолоджувачем на ваш смак;
  • 1 куряче яйце великого розміру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1,5 столові ложки борошна;
  • Сіль за смаком;
  • Олія для обсмаження.
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим

Спосіб приготування:

Натріть моркву на дрібній тертці, після чого обсмажте на вершковому маслі протягом 3 хвилин, постійно перемішуючи. Після цього всипте манну крупу та смажте ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Після готовності зніміть з вогню та дайте остигнути.

В окрему глибоку миску всипте сир та вбийте яйце, додайте цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Перемішайте до однорідної маси, після чого додайте обсмажену моркву з манкою та знову перемішайте. Залиште суміш на 10 хвилин відпочити.

Розігрійте олію в сковороді. Тим часом вологими руками сформуйте сирники, і, обвалявши їх у борошні, підсмажте на олії з обох сторін до золотистості. Можете накрити сирники кришкою, коли обсмажуєте з другого боку – так вони повністю приготуються всередині.

Подавати готові смаколики можна зі сметаною, варенням чи згущеним молоком. Також можете прикрасити сирники цукровою пудрою. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.