Палітра осінніх смаків в одному десерті: дивовижно смачний манник з гарбузом і яблуком – покроковий рецепт

Осінь – сезон гарбузів і яблук. Правда, вони рідко стають суміжними інгредієнтами в одній страві, але цей рецепт все змінить. Обов'язково спробу1те приготувати цей манник і насолодитися поєднанням.

Мало хто знає, що об’єднавши гарбуз та яблука в одному пирозі, можна отримати дивовижно смачний пиріг до чаю. Ми поділимося з вами рецептом цієї смакоти – манника з гарбузово-яблучною начинкою. Він доволі простий у приготуванні, проте точно здивує вас своїм надзвичайним смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грамів свіжого гарбуза;
  • Велике солодке яблуко, 1 штука;
  • 250 мілілітрів кефіру;
  • Велике куряче яйце, 1 штука;
  • 100 грамів вершкового масла (попередньо розтопити);
  • 250 грамів манної крупи;
  • 60 грамів родзинок (попередньо промити та просушити);
  • 5 столових ложок цукру (з гіркою);
  • Цукрова пудра для прикраси;
  • Дрібка солі;
  • Пакетик ваніліну;
  • 10 грамів розпушувача.
Покроковий рецепт яблучно-гарбузового манника для осіннього чаювання
Покроковий рецепт яблучно-гарбузового манника для осіннього чаювання

Спосіб приготування такий:

Очищений свіжий гарбуз ріжемо на зручні шматочки та натираємо на тертушці. Яблуко чистимо від шкірки та натираємо слідом за гарбузом. Додаємо до начинки кефір, сіль, цукор, ванілін, яйце і розпушувач. Вимішуємо лопаткою (або ложкою) до однорідності.

Додаємо до суміші розтоплене вершкове масло та манну крупу. Ретельно вимішуємо тісто, розбиваємо всі грудочки, після чого накриваємо його плівкою і лишаємо відпочити на 10-15 хвилин.

Чисті сухі родзинки обсипаємо борошном для кращого розподілення по тісту та викладаємо у змащену олією форму для запікання. Зверху виливаємо нашу гарбузово-яблучну суміш і відправляємо запікатися у розігріту до 180ºC духовку протягом 45 хвилин. Одразу після готовності дістаємо його з форми та прикрашаємо цукровою пудрою. Після того, як манник трохи охолоне, наріжте його та подавайте до столу. Можна доповнити пиріг медом, але він чудово смакує і сам по собі.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?