Трохи хліба та склянка молока: закуска, яка здивує навіть досвідченого кулінара та сподобається дітям

Якщо у вас залишився черствий хліб, його можна використати для приготування смажених хлібних кульок, які фантастично виглядають та хрустять.

Історія страви хлібних кульок сягає корінням у німецьку кухню, де воно було спочатку приготовлене і отримало назву “Kartoffelklöße” в через вміст у них картоплі. Згодом ця страва стала популярною у багатьох країнах, і кожна з них надала їй свою назву.

Користь страви полягає в її високому вмісті клітковини, яка сприяє нормалізації травлення та має протизапальні властивості і вона також є гарним джерелом вітаміну С та калію. Однак, якщо приготування кульок включає використання великої кількості олії або вершків, то страва може бути висококалорійною і містити велику кількість жиру. Зміст корисних речовин у кульках залежить від його складу. Якщо в рецепті використовується добавка з сиру, то страва також міститиме кальцій і білки.

Норма споживання кульок залежить від індивідуальних потреб організму та загальної дієти. Однак помірне вживання цієї страви, особливо у поєднанні з овочами та білками, може бути частиною здорового харчування. Їх можна поєднувати з різними стравами та продуктами. Вони відмінно поєднуються з м’ясом, птицею, рибою та овочами. Також їх можна подавати з різними соусами, салатами чи додатковими овочами.

Кульки зазвичай подаються як гарнір чи окрему страву. Вони можуть бути підсмажені на сковороді в олії або запечені в духовці до отримання скоринки. Термін та спосіб зберігання кульок залежить від їх складу та способу приготування. Вони можуть зберігатися у холодильнику в герметичній ємності до 3-5 днів. Перед вживанням їх можна розігріти в духовці або мікрохвильовій печі.

Інгредієнти

  • хліб – 500 г
  • яйця курячі — 4 шт
  • твердий тертий сир – 100 г
  • петрушка, пучок – 1 шт
  • молоко — 1 склянка
  • олія соняшникова — 300 мл
    сіль

Як приготувати хлібні кульки

Рецепт приготування кульок

Хліб нарізаємо кубикам та відправляємо у миску. Туди ж вливаємо молоко і даємо хлібу просочитися, після чого віджимаємо м’якуш і відправляємо у велику миску.

Як приготувати хлібні кульки

До хліба додаємо яйця, сир, сіль та подрібнену петрушку. Перемішуємо, доки не вийде однорідне тісто. Вологими руками формуємо кульки і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Обсмажуємо їх до золотаво-коричневого кольору.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.