Підліток із Куликівки 5 років виготовляє шоколадні букети: розпочав улюблену справу ще в 10-річному віці

15-річний Антон Сало вже 5 років поспіль займається виготовленням виробів із шоколаду. З-під рук підлітка виходять справжні шедеври – нарядні плитки та цілі букети.

Антон Сало мешкає в Куликівці на Чернігівщині. Коли підлітку було всього 10 років, йому на очі потрапило відео, де хтось виготовляв солодощі з шоколаду. Школярик так захопився, що й собі опанував солодке кулінарне мистецтво. Все робить вдома.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Антон може створити будь-які солодощі. Рецепти ні в кого не запозичає. Придумує їх самотужки. Є тут подарункові шоколадні плитки з прикрасами, є герб України, а ще чималі букети з троянд, зроблених із чорного та білого шоколаду.

Звісно, дивиться на роботи майстрів-кондитерів в Інтернеті, але потім придумує щось своє і навіть цілими наборами виготовляє. Юнаку весь час хочеться придумувати нове. Особливо подобається декорувати вироби.

Мешканець Чернігівщини створює шоколадні шедеври

Тож колекція робіт куликівчанина постійно обновляється. Люди дивуються новинкам, яких до цього ще не бачили. Це приносить юному майстру вдоволення від свого хобі. Для роботи використовує різноманітні форми, то й виходять чудернацькі квіти та інша краса.

Найскладніше робити квіти. Щоб вони вийшли красивими, треба стежити за формою й не допускати залишків повітря в середині. Упакуванню майстер-кулінар теж приділяє чимало уваги. Хоче, щоб усе виглядало ідеально.

На виготовлення шоколадного шедевра йде не більше 10 хвилин. Ще декілька годин треба почекати, аби вироби повністю застигли, набувши потрібної форми. Готову продукцію радо купують односельці. Та є в Антона й замовники з-за кордону, наприклад, з Туреччини чи з ОАЕ. Підліток обов’язково відраховує 10% від продажу, щоб підтримати ЗСУ, адже воліє пришвидшити нашу перемогу.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.