ТОП-8 + одне правило, яких зобов’язані дотримуватись діти британської королівської родини: реверанс та інші

Королівське життя тільки зовні здається безтурботним. Насправді, усі королівські особи мають чимало обов'язків. Суворі правила в Королівстві Британії є навіть у маленьких спадкоємців. Ось вони.

Хлопчики королівської родини до певного віку носять шорти

Світлини старшого сина герцога та герцогині Кембриджських — принца Джорджа у шортах вже давно гуляють соціальними мережами. Хлопчик з’являвся в них навіть на офіційних заходах і це — не його особистий вибір. Шорти в гардеробі маленьких хлопчиків королівської родини — суворе правило етикету. Згідно з ним — дорослі чоловіки та хлопці більш старшого віку носять штани. А ось маленькі спадкоємці і представники королівської родини чоловічої статі повинні надягати шорти.

Носити штани хлопцям королівства Великобританія дозволяється з 8-ми років.

Подарунки залишати собі не можна

Різдвяні свята все ближче і за доброю традицією діти королівської родини отримають чимало подаруночків від підданих. Але насолодитись ними в малечі навряд чи вийде, бо діти з королівської родини не можуть зберігати більшість подаруночків, оскільки вони отримуються “від імені” Короля.

Втім, якщо подарунок невеликий – його дозволяється залишити собі.

Зустрічі з іноземними лідерами – під забороною

Маленькі діти королів не можуть приймати участь в офіційних заходах, на яких присутні лідери іноземних держав. Але для деяких спадкоємців королівського престолу все ж роблять виключення. Наприклад, в 2016 році маленький принц Джордж завдяки своїм батькам — герцогині Кетрін та герцогу Вільяму, зміг поспілкуватись з колишнім президентом США Бараком Обамою і його дружиною Мішель.

Вивчення іноземної мови

Офіційного правила щодо вивчення іноземної мови дітьми з королівської родини не існує. Але більшість з них все ж займається вивченням іноземних мов з маленьких років. Наприклад, принцеса Шарлота до двох років вже добре говорила англійською та іспанською мовами — і все завдяки тому, що її няня Марія Турріон Боррало народилась і виросла в Іспанії. До речі, старший брат Шарлоти, принц Джордж — теж може розмовляти іспанською. Його мама, герцогиня Кмебриджська Кетрін одного разу зізнавалась, що Джордж зміг порахувати на іспанській мові до 10-ти у віці 4-х рочків.

Навчання з етикету

діти герцогів Кембріджських
Діти герцогів Кембріджських

Діти з королівської родини Британії на публіці ведуть себе доволі стримано – що дуже дивно, адже малеча зазвичай неслухняна. Тут справа в тому, що всі онуки Короля Карла III навчаються етикету з ранніх років.

Перед Королем треба вклонитися та зробити реверанс

Вітання діючого монарха за допомогою поклону та реверансу — обов’язкове правило королівського протоколу. Виконувати його повинні як дорослі члени королівської родини, так і маленькі діти.

Для молодших дітей з королівської родини Британії етикет не такий суворий. Але у віці п’яти рочків малеча вже зобов’язана вклонитися Королю і зробити невеличкий кніксен.

Щоденні ігри на вулиці

Незважаючи на погодні умови діти з королівської родити повинні дотримуватись суворого розкладу і щоденно грати на вулиці. Це суворе правило діє як для сонячної, так і для сніжної або дощової погоди.

Не можна подорожувати разом з іншими спадкоємцями трону

принцеса Шарлота та принц Луі
принцеса Шарлота та принц Луі

Прямі спадкоємці королівського престолу, до яких належать герцог Кембриджський Вільям, його дружина – герцогиня Кембриджська Кетрін та їхні діти – принци Джордж і Луі, принцеса Шарлота — не повинні подорожувати разом. Але члени королівської родини дуже часто порушують це правило. Кожне таке порушення погоджується з Королем. Герцоги Кембриджські з дітьми повинні отримувати прямий дозвіл монарха на спільні подорожі усією родиною.

Консервовані продукти і запакована їжа в меню – під забороною

Достеменно невідомо, чи є правило з приводу їжі обов’язковим. Можливо, члени королівської родини просто мають змогу харчуватись натуральними продуктами, а їжу для них готують кваліфіковані кухарі. Колишній шеф-кухар королеви Єлизавети Даррен Магреді колись зізнавався, що поряд з дітлахами ніколи не бачив консервованих продуктів та упакованої їжі.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.