Що таке касероль і як її готувати: розкішна та збалансована вечеря з курки, рису та декількох видів сиру

Касероль – не лише жароміцна каструля, а і страва американської кухні з французьким корінням. І найкраще те, що цю страву можна готувати з будь-якими інгредієнтами.

Головний секрет смачної касеролі – це суміш із різних сирів. Обирайте мінімум два – один м’який, як брі чи камамбер, і другий твердий – чеддер чи пармезан. Можете замість м’якого сиру додати кисломолочний (моцареллу чи сулугуні), він також ідеально впишеться у цю страву.

Інгредієнти для касеролі з куркою і рисом:

  • 400 мілілітрів курячого бульйону;
  • 200 грамів довгозернистого рису;
  • 1 столова ложка олії (найкраще підійде оливкова);
  • 1 середня цибулина;
  • 380 грамів кукурудзи (розмороженої чи консервованої, без рідини);
  • 2 курячих філе;
  • 400 грамів помідорів;
  • 225 грамів томатного соусу (або ж об’єднайте томатну пасту і воду в пропорції 1:1);
  • 100 грамів натертого сиру (комбінація та пропорція залежить від ваших уподобань);
  • 1 столова ложка приправи чилі;
  • Сметана, зелень за смаком;
  • Вершкове масло для форми.
Касероль з куркою і рисом
Касероль з куркою і рисом

Спосіб приготування:

Відваріть 2 курячі філе та подрібніть їх на волокна (чи великі кубики). Ретельно промитий рис залийте курячим бульйоном, доведіть до кипіння, і варіть до готовності, постійно помішуючи.

Духовку виставте на 175-180ºC, а касероль (форму для запікання) змастіть маслом, бажано вершковим. Нашинкуйте цибулю і подрібніть часник, обсмажте їх на олії. Також поріжте помідори на напівкружальця чи тонкі дольки.

У окремій тарі змішайте кукурудзу, подрібнену курку, помідори і томатний соус, 50 грамів сиру, чилі, рис та обсмажені цибулю з часником. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Перекладіть цю суміш у форму і посипте залишками сиру.

Випікайте у духовці протягом 25-30 хвилин, не накриваючи форму кришкою. Перед подачею можете прикрасити страву зеленню і додати сметану.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?