Ветеринари назвали 6 способів легко та з першого разу вивести бліх у кота – пухнастий вам точно подякує

Ваш пухнастий друг став агресивно чухатися, а в його шерсті ви знаходите дрібні білі і чорні точки? Це, скоріш за все, блохи, і від них треба терміново позбуватися.

Навіть якщо улюбленець не виходить з дому, не факт, що в нього не заведуться блохи. Звісно, існує безліч засобів для боротьби з ними, але жоден із них не гарантує того, що паразити не повернуться до вашого котика через тиждень чи місяць.

Найголовніше у боротьбі з блохами – не затягувати її. У цій статті ми розберемося, який спосіб справді допоможе боротися з цими комахами у кішок, чого бояться блохи і які особливості обробки від бліх кішки-породіллі.

Ветеринари назвали способи вивести бліх у кота – аптечні засоби та домашні методи
Ветеринари назвали способи вивести бліх у кота – аптечні засоби та домашні методи

Засоби від бліх із доказаною ефективністю

Якщо у вас є сумніви щодо безпеки препарату або ви не можете визначитися в виборі – краще проконсультуватися з ветеринаром і не ризикувати здоров’ям улюбленця.

  • Краплі – найпопулярніший засіб. Їх виготовляють з натуральних компонентів чи синтетичних речовин. Ні в якому разі не використовуйте краплі для собак, адже вони містять смертельно небезпечні для котів компоненти.
  • Ошийники – це звичайні ремінці, оброблені інсектицидами. Це допоможе, коли в вашому домі живе лише один котик, а якщо більше – вони можуть погризти ошийники одне одного та отруїтися. Цей засіб також протипоказаний для кішок-мам.
  • Пудри – ефективні лише в боротьбі з дорослими блохами, тому треба комбінувати з іншими способами. Вони просто наносяться на шерсть і шкіру кішок, після чого вичісуються.
  • Спрей – виграє по зручності та швидкості, але як і з краплями – треба брати саме спреї для кішок, а не собак!
  • Таблетки – ефективні саме від дорослих особин, які через випиту кров отримують смертельні для себе речовини та гинуть.
  • Шампуні – єдиний засіб, який видалить як і дорослих бліх, яйця, так і їх екскременти.

Народні методи

  • Господарське мило – помийте улюбленця з господарським милом декілька разів із інтервалом у 4-5 днів.
  • Яблучний оцет – розведіть із водою в пропорції 2:1, розбризкайте на шерсть і шкіру кота.
  • Спеції – кмин та розмарин, олія орегано чи кухонна сіль теж вважаються ефективним засобом проти бліх. Втирайте їх у шерсть і шкіру улюбленця, щоб убити всіх паразитів.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.