Вранці підійшли до автівки, а на склі суцільний лід? Від поїздки відмовлятися не потрібно: є швидке рішення

Негода взимку може розпочатися будь-якої миті. Тож і бачить водій на склі автівки чималий шар льоду. Розберімося, як ефективно та швидко видалити його.

Обмерзлі вікна та холодний салон можуть завдати чималих прикростей, особливо якщо треба терміново їхати у справах. Але, ознайомившись з нашими лайфхаками, швиденько позбудетеся льоду на вікнах.

Скребок

Як позбавити лобове скло автівки від льоду взимку

Можете скористатися спеціальним скребком. Але орудуйте ним по склу дуже обережно, щоб не наробити подряпин. Час від часу струшуйте крихти льоду, що накопичуються на робочій поверхні.

Оцет

Візьміть звичайну воду, розігрійте. Влийте трішки оцту. Цією сумішшю обробіть скло на автомобілі. Тепла вода розчинятиме тверду кірку, а оцет сприятиме прискоренню процесу.

Спирт

Якщо підігріти воду немає можливості, скористайтеся цим рецептом. Змішайте спирт чи горілку з оцтом у пропорції 1:3. Залийте суміш у розбризкувач й обробіть лобове скло. Воно після такого оброблення дуже швидко очиститься.

Банківська карта

Як позбавити лобове скло автівки від льоду взимку

Якщо під рукою немає нічого з вище переліченого, скористайтеся пластиковою карткою. Тримайте її під мінімальним кутом до скла. І теж стежте, щоб не пошкрябати поверхню.

Фен

Можете запозичити в дружини фен для сушки волосся й обдути ним замерзле скло. Цей метод найшвидший. Вже за кілька хвилин від льоду не залишиться й сліду.

Кондиціонер

Заведіть двигун машини, потримайте кілька хвилин. Увімкніть кондиціонер. Під дією теплих хвиль повітря скло дуже швидко очиститься від льоду.

Хімія

В автомагазинах є купа спеціальних засобів для боротьби з заледенілими вікнами. Тож якщо не хочете користатися підручними засобами, придбайте будь-який із них. Зазвичай таку рідину наносять звечора, і це запобігає появі льодової кірочки.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.