Автентична українська страва з картоплі: бульбовники з Полісся. Покроковий рецепт і список інгредієнтів

Автентичний український рецепт бульбовників з картоплі — одна з найвідоміших страв Полісся, яку готували понад 200 років тому. Приготуйте бульбовники для всієї родини за наступним рецептом.

Бульбовники за класичним рецептом готуються без начинки. Але іноді в якості начинки використовували сир, м’ясо або гриби. Половину картоплі треба відварити і потовкти в пюре. Друга ж половина повинна бути сирою і перетертою, як на деруни.

Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся
Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся

Бульбовники – автентична українська страва, яка була відома на Поліссі ще 200 років тому. Це одна з найвідоміших давнини, яку в наш час незаслужено забули, а зараз ця кулінарна традиція відроджується. Бульбовники — страва, що нічим не гірше за деруни.
Інгредієнти, які потрібні для приготування бульбовників:

  • картопля;
  • сметана 1 столова ложка;
  • паприка мелена 0.5 чайних ложки;
  • сир моцарела 150 грамів;
  • панірувальні сухарі 100 г;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • моцарела: 150 грамів;
  • олія 300 мл.

Покроковий рецепт приготування бульбовників

Крок № 1. Картоплю треба помити та почистити. Половину з неї нарізають шматочками і відварюють у підсоленій воді до повної готовності. Потім її товчуть в пюре.

Крок № 2. Другу ж половину картоплі натирають на дрібну тертку, віджимають зайву рідину. Перетерту картопельку змішують із пюре, додають до неї сіль, сметану, паприку і чорний перець.

Крок № 3. Моцарелу нарізають маленькими кубиками. Після цього формують невеличкі круглі коржики з картопляної маси. На середину кожного з них кладуть по шматочку сиру. Краї з’єднують та защипують, формуючі картопляні кульки. Зробіть для них паніровку в сухарях.

Крок № 4. Розігрійте на пательні рослинну олію та обсмажуйте до золотистого кольору, перевертаючи з одного боку на інший. Бульбовники повинні обсмажитися рівномірно з обох боків. Готові бульбовники викладають на паперові рушники, дають їм трошечки охолонути і подають до столу.
Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.