ТОП-3 народні засоби, які гідно виперуть одяг, якщо несподівано закінчився пральний порошок

Напевно, кожен потрапляв у таку халепу,: надумав випрати речі, а порошку майже не залишилося, чи в домі не знайшлося плямовивідника. Ми знаємо три рішення для подібних ситуацій.

Неочікувано закінчився порошок, чи він просто не справляється з поставленими задачаси? Після прання тьмяніє колір одягу, не виводяться плями чи швидко псується тканина на ваших речах? На щастя, це легко виправити – існують безпечні підручні засоби, що бездоганно відпирають одяг. Ці три методи перевірені часом і досвідом не одного покоління, і ваші мами з бабусями це підтвердять.

Оцет із содою

Ця суміш замінить і пральний порошок, і пом’якшувальний кондиціонер для білизни. Також оцет із содою продезинфікують одяг і повернуть йому яскравий колір, а білі речі після такого прання стануть білосніжними.

План дій такий: до відсіку для порошку засипати 100 грамів соди, і прямо перед початком прання додати стільки ж оцту.

Експерти назвали три доступні засоби, якими можна замінити пральний порошок
Експерти назвали три доступні засоби, якими можна замінити пральний порошок

Сода з лимонним соком

Така ж дієва суміш, як і сода з оцтом, але поєднання з лимонною кислотою надасть приємного запаху речам. На виході з машинки ви отримаєте свіжі, чисті речі з ароматом цитрусів, який не викликає такого головного болю, як штучний ароматизатор з кондиціонеру для білизни.

План дій: такий же, як і попередній: 100 грамів соди + 100 грамів лимонного соку в один відсік безпосередньо перед запуском прання.

Сода з господарським милом

Технік для цього способу багато, і всі вони дієві проти плям різної складності.

Варіант 1: подрібнити на тертці пів бруска господарського мила, розчинити його водою до консистенції пасти. Потім до цієї суміші додати столову ложку соди. Цей засіб найкраще додавати безпосередньо у барабан зверху на одяг.

Варіант 2: приготовану суміш нанести на сильно забруднені місця, ретельно натираючи, і лишити “відкисати” на півтори години чи більше. Після цього просто виперіть речі в машинці без додаткових засобів.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.