Один факт, як приготувати ідеальний гороховий суп: рецепт в міру густої та дуже ароматної юшки

Звісно, ніякий суп не зрівняється по популярності з традиційним українським борщем. Але ми впевнені, що в Топ-3 попаде гороховий суп, приготований за рецептом у статті.

Традиційний гороховий суп вариться на м’ясному бульйоні, в який додаються різноманітні копченості для неповторного аромату та присмаку “димку”. За цим рецептом ми приготуємо курячий бульйон, в який додамо копчені реберця. Замінити їх можна копченими ковбасками, грудинкою, беконом чи стегенцем. Якщо ви не фанат такого присмаку – можете додати звичайні сосиски, попередньо обсмаживши їх на сковорідці

Інгредієнти для ідеального горохового супу:

  • 300 грамів лущеного гороху
  • 600 грамів курячого м’яса на кістці – ідеально підійде гомілка, але можна замінити на філе
  • 500 грамів копчених реберець
  • 2-3 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 30 грамів олії
  • Сіль, перець та зелень за смаком
  • 3 літри води
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт

Спосіб приготування:

Завчасно необхідно ретельно промити горох і лишити його настоятися в холодній воді. В цей час варто зварити курячий бульйон – опустіть гомілки чи філе у холодну воду в каструлі, додайте спеції, доведіть до кипіння, і варіть на середньому вогні протягом години.

Якщо ви обрали м’ясо на кістці, після готовності бульйону обберіть його та поріжте на зручні шматочки. Також розділіть реберця на 1-2 штуки.

Внесіть горох до бульйону, наріжте картоплю кубиками і додайте в майбутній суп. Варіть все протягом 15-20 хвилин. В той же час почистіть та дрібно нашаткуйте цибулю з морквою, приготуйте засмажку на сковорідці з олією.

Коли картопля звариться, додавайте в суп пасеровані овочі та варіть протягом 5-7 хвилин. Додайте сіль, перець та інші спеції за смаком. Після цього додавайте м’ясо і копченості, зменшіть вогонь та варіть ще 10 хвилин під кришкою.

Перед подачею прикрасьте кожну порцією дрібно нарізаною зеленню. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.