Пиріг із айвою нашвидкуруч, який виходить смачнішим за шарлотку: родина в захваті, а друзі просять рецепт

Цей пиріг готується всього за півгодини, не потребує зусиль та складних інгредієнтів. Він точно стане гідною заміною популярній яблучній шарлотці, та регулярно з'являтиметься на вашому столі.

Так, вам не примарилось: десерт з цього рецепту може позмагатися з популярною яблучною шарлоткою не лише по смаку, а і по легкості приготування. Так, другий пиріг отримав свою славу завдяки простим інгредієнтам та зрозумілому способу приготування. Наш варіант нічим не гірший – пиріг з айвою виходить не менш пухким, готується просто та швидко з “копійчаних” інгредієнтів, а смакує навіть краще. Тому якщо вам приїлася традиційна шарлотка, приготуйте цю чудову альтернативу

Інгредієнти:

  • 1 великий плод айви;
  • 3 яйця;
  • 150 грамів рослинної олії без запаху;
  • 150 грамів цукру;
  • 150 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • Дрібка солі;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1-2 столових ложки цукрової пудри (для прикраси).
Покроковий рецепт простого та смачного пирога з айвою
Покроковий рецепт простого та смачного пирога з айвою

Спосіб приготування такий:

У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо їх, перемішуємо та лишаємо на кілька хвилин. Необхідно дочекатися, коли сіль змінить текстуру білка. Після цього тоненькою цівочкою вводимо цукор, і, збиваючи білки міксером (або вінчиком), доводимо масу до утворення білої піни. Додаємо гашену лимонним соком соду, обережно перемішуємо круговими рухами за годинниковою стрілкою. Потім до білкової маси просіюємо 150 грамів борошна, обережно вимішуючи лопаткою (або ложкою) тісто. Додаємо рослинну олію і знову ретельно вимішуємо до однорідності.

Айву розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину та натираємо на грубій тертушці, не знімаючи шкірки. Додаємо айву до тіста та розмішуємо до однорідності. Форму для запікання вимазуємо олією, дно застилаємо пергаментом і викладаємо тісто. Відправляємо майбутній пиріг у духовку, розігріту до 180ºC на 30-40 хвилин. Перевіряємо на готовність зубочисткою чи шпажкою – вона має виходити суха. Після готовності даємо пирогу охолонути, після чого нарізаємо та подаємо до столу. За бажанням можете прикрасити його цукровою пудрою.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?