Київським школярам дозволять прогуляти уроки: в понеділок 27 листопада насувається потужний снігопад

Українські синоптики спрогнозували різке погіршення погодних умов на Київщині в ніч з 26 на 27 листопада ¬– очікуються сильний снігопад, хуртовина та ожеледиця.

Попри те, що в суботу весь сніг відтанув, і ранок неділі не віщував біди в плані погоди, очікується значне її погіршення у Києві та найближчому передмісті.

Віталій Кличко ще в п’ятницю (24 листопада) попередив, що в’їзд великогабаритного транспорту в Київ буде обмежений у понеділок (27 листопада) , і закликав водіїв та пішоходів бути обачними на дорогах. Також мер порадив киянам та гостям столиці надати перевагу громадському транспорту, щоб мінімізувати дорожньо-транспортні пригоди та знизити кількість запаркованих машин – для полегшення роботи снігоприбиральної техніки.

Київ засипало першим снігом
Київ засипало першим снігом

Тим часом відповідні органи Київської міської державної адміністрації ухвалили рішення про те, що столичним школам варто організувати навчальний процес у змішаному форматі – щоб ті діти, які все ж з’являться до школи, отримували знання за партою, а ті, хто через погодні умови лишився вдома, вчилися дистанційно. Рішення все ж мають приймати батьки. Попри все, дитячих садків це не стосується – вони працюватимуть, як і раніше.

Негода 27 листопада: КМДА закликала школи працювати в змішаному форматі
Негода 27 листопада: КМДА закликала школи працювати в змішаному форматі

Щодо прогнозів, вдень 26 листопада та вночі на 27 очікується сильний снігопад та пориви вітру від 17 до 22 метрів на секунду. На дорогах точно буде ожеледиця. У «Київавтодорі» запевняють, що в цей період плідно працюватимуть більше 500 одиниць спецтехніки. Радимо всім власникам автомобілів переставити запарковане авто: не ставити їх вздовж узбіч чи на тротуари. Так комунальні служби точно зможуть якісно очистити пішохідну та проїзну зону від снігу та льоду, що зробить місто набагато безпечнішим навіть у негоду.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.