Головний цитрус новорічних свят: ТОП-2 + один критерій, за яким треба обирати мандарини в крамниці

Мандарин — головний фрукт Нового року. Запашні і яскраві мандаринки прикрасять собою головне свято, якщо їх правильно вибрати в крамниці. Корисні поради допоможуть вам це зробити.

Мандарин — соковитий і запашний фрукт з тропіків, який люблять і діти, і дорослі. Зазвичай ці яскраво-помаранчеві красені з’являються у великій кількості на прилавках восени та напередодні Нового року. Купувати мандарин необхідно за особливими правилами. Саме вони допоможуть придбати дійсно солоденький і смачний фрукт, який наповнить кімнату вашої оселі справжнім новорічним ароматом.

Під час вибору мандаринок в супермаркеті обов’язково звертайте увагу на декілька чинників.

Текстура шкірки

Під час вибору мандаринів звертайте увагу на колір шкірки
Під час вибору мандаринів звертайте увагу на колір шкірки

Мандарини в магазинах слід вибирати і за текстурою шкірки. В зрілих фруктів вона, зазвичай, гладенька і дуже блискуча. Саме цей критерій вказує на те, що мандарин має насичений смак і досяг своєї повної зрілості. А ось фруктів з тьмяною та зморшкуватою шкіркою краще уникати. Якщо на поверхні мандарину помітні дефекти чи м’які плями — він, скоріш за все, буде мати неприємний запах, низьку якість і поганий смак.

Вага

При покупці мандаринів слід звертати увагу на вагу окремих плодів. Якщо фрукт – важчий, аніж здається при візуальному перегляді, з високою імовірністю буде більш солоденьким та ароматним за своїх тропічних побратимів з меншою масою. Велика вага мандаринів залежить від більшого вмісту в них води, яка як раз і сприяє збільшенню ваги фрукта та забезпечує йому солоденький смак.

Колір

Перевагу необхідно надавати мандаринам з яскравою шкіркою і насиченим помаранчевим кольором. Саме цей колір свідчить про те, що фрукт містить в собі багато фруктових цукрів та досяг повної стиглості. Плоди зеленого кольору або ж бліді і не яскраві навряд чи будуть мати бажану насолоду та аромат.

Аромат тропічного фрукту теж має значення

У стиглих та солодких мандаринів - приємний цитрусовий аромат
У стиглих та солодких мандаринів – приємний цитрусовий аромат

Якщо мандарин на має помітного цитрусового запаху — це може свідчити лише про те, що він не такий солодкий і його краще не обирати.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.