Один факт, як подружити кота з собакою: поради, завдяки яким хвостики мирно житимуть в одній оселі

Існує думка, що ці тваринки – закляті вороги. Але існують дієві способи подружити котів та собак, завдяки яким улюбленці щасливо житимуть в одній оселі. Деталі у статті.

Напевно ви зустрічали сімейства, в яких “закляті вороги” не те що уживалися, а й ставали найкращими найкращими друзями. Якщо ви завжди хотіли завести і собаку, і кота, але боялися, що вони не потоваришують – ци поради для вас.

Доросла собака та кошеня

Найлегший з можливих варіантів, адже кошеня відкрите до спілкування до будь-кого, і легко піде на контакт з собакою.

  • Перед тим як знайомити кошеня з собакою, дайте йому освоїтися – виділіть окреме приміщення з усіма необхідними кошеняті речами, та не впускайте туди собаку.
  • Після того як малеча приживеться, можна помістити його в переноску та принести в приміщення з собакою – якщо пес відреагує агресивно, насваріть його, а спокійну поведінку заохочуйте смаколиками чи похвалою.
  • Після успішного знайомства собаки з переноски можна дати їй обнюхати кошеня з рук, але варто заради безпеки попросити когось тримати собаку на повідку. Так само – агресію засуджуйте, а спокійну реакцію заохочуйте
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Також варто всіляко проявляти любов до собаки, щоб вона знала, що про неї не забули, і не ревнувала хазяїв до нового улюбленця. Ні в якому разі не лишайте собаку з кошеням наодинці без нагляду. Також не давайте коту лізти в миску до собаки.

Дорослий кіт та цуценя

Теж доволі простий варіант: варто лише дати коту “шляхи відступу”, де цуценя його не дістане.

Так само, виділіть окреме приміщення з особистими речами нового пухнастика та під час перших зустрічей тримайте цуцика на руках – він не має кидатися на кота та лякати його своєю активною поведінкою.

Якщо цуцик не полишає спроб погратися та поганятися за кішкою – відволічіть його та самі розважте нового улюбленця.

Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Доросла собака та дорослий кіт

Як і до цього, нову тваринку теж необхідно забезпечити окремою територією. Кішці варто до всього регулярно обрізати нігті, і виділити коробку чи переноску, до якої у собаки не буде доступу. Хвостатого “хазяїна”, будь то пес чи кіт, можете знайомити з новим другом, давши обнюхати його речі, або просто поклавши їх біля миски чи лежанки.

  • Дозвольте їм обнюхати територію один одного. Коли ви гуляєте з собакою, дозвольте коту вийти з кімнати і походити оселею. Аналогічно, коли кота немає вдома, дозволяйте собаці заходити в кімнату кота, щоб понюхати все.
  • Годуйте тварин спочатку в різних приміщеннях, але в зоні видимості одне одного. Поступово можете прибирати бар’єр у вигляді дверей та слідкувати за реакцією.
  • Перед знайомством обидва пухнастики мають бути розслаблені – ситі, вигуляні; кота можна додатково погладити чи дати заспокійлве. На “нейтральній” території помістіть кішку до переноски, а на собаку надіньте повідець, намордник за необхідності, і, ласкаво розмовляючи з ним, зайдіть до кімнати з кішкою. Дайте собаці обнюхати все, заохочуючи спокійну поведінку. За будь-якої агресії злегка натягніть повідець і віддайте сувору команду голосом. Перша зустріч повинна тривати кілька хвилин.
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів
Як подружити кота з собакою: поради зоопсихологів

Подібні зустрічі проводьте якомога частіше, і як тільки поведінка обох нормалізується – можете діставати кішку з переноски та тримати на руках. Якщо хтось із вихованців нервується – терміново закінчуйте зустріч. Не давайте тваринам взаємодіяти без нагляду.

Правила дружного співмешкання

Тварини обов’язково їдять окремо, але мають бачити одне одного ­– можете поставити їх миски по різним куткам кімнати, або котячу розташувати на підвищенні.

Важливо щоб до знайомтва тварини звикли до запаху один одного ­– тому ми «підкидаємо» деякі їх речі до лежанки чи миски одне одного на початку.

Треба, щоб вихованці гралися поряд – один самостійно, а інший за вашої участі. Можна влаштовувати це в одній кімнаті, де тварини спокійно бачитимуть одне одного.

Коли ви пестите котика, можете покликати собаку і теж дати йому увагу чи ласощі.

З собакою працює тон голосу: якщо пес гавкає на кота — реагуємо суворим тоном, мирно нюхає або просто сидить поряд — хвалимо, даємо заохочення і гладимо.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?