Домашній торт “Наполеон” з яблучною начинкою, який вражає ніжною текстурою та стане хітом серед гостей

Нечисленна кількість тонюсеньких коржів і смачний крем, що чергується з ними, - ось і вийшов знаменитий торт "Наполеон". Цей торт неможливо сплутати з іншим десертом.

Для приготування всіма улюбленого десерту існує безліч рецептів, кількість яких, мабуть, не поступиться кількістю шарів у ньому. Який спосіб виготовлення смачних коржів для основи? Який крем приготувати? А може, просто промазати всі шари варенням або згущеним молоком (для швидкості)? Вирішуватиме ці питання кожна господиня для себе сама. Але, хоч би який варіант був обраний, торт Наполеон ніколи ні з яким іншим тортом не сплутаєш! І ті невеликі нюанси в приготуванні, що використовуються, лише прикрасять ваш фірмовий рецепт і неодмінно порадують усіх ласунів.

Інгредієнти

  • вершкове масло – 400 г
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 5-5,5 склянки
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 1/2 склянки
  • лимонний сік – 18 крапель
  • сіль — 1 ч. л.
    для крему:
  • молоко – 1
  • ванілін – 9 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор — 2 склянки
  • борошно – 6 ст.

Як приготувати смачний торт

Збити сире яйце, додати сіль, молоко, сік лимона. У борошняній гірці зробити поглиблення, вилити в нього суміш рідких інгредієнтів. Замісити тісто м’яке, скачати в кулю, накрити харчовою плівкою і залишити на столі на півгодини. Розм’якшене вершкове масло змішати з половиною склянки борошна.

Приготування Наполеона

Розкачати тісто у вигляді великого прямокутника, по ньому розподілити коржик, зробити конверт, загнути всі чотири кути до центру. Розкачати прямокутник в одному напрямку до товщини 1 – 1,5 см, знову зробити конверт, покласти в холодильник на 10 хвилин. Тісто дістати, знову розкотити, згорнути, покласти в холод на 20 хвилин, операцію повторити і масу охолоджувати вже півгодини.

З тіста сформувати ковбаску, поділити її на 20 – 22 рівні частини, поставити в холодильник. Кожну частину тонко розкотити на килимку із силікону, наколоти в кількох місцях вилкою, пекти при температурі 200 г до золотистого кольору. Випекти всі коржі, останній випікати довше, до світло-коричневого кольору, він буде потрібний для обсипання торта.

Приготувати крем: нагріти молоко до кипіння. Збити сирі яйця і цукровий пісок, додати ванілін з пакетика і борошно, що просіює. Влити склянку гарячого молока тонким струмком, добре перемішати до однорідного стану. Отриману масу влити в молоко, варити, помішуючи, до загусання, протягом 5 – 7 хвилин. Чи не кип’ятити. Готовий крем охолодити.

Для начинки очищаємо яблука, нарізаємо маленьким кубиком. У сковороді змішуємо яблука з цукром, готуємо до появи соку.

Доводимо яблука до закипання, а потім зменшуємо вогонь. Залишаємо яблучну начинку остигати, прибираємо її на сито.

Рецепт приготування торта

Збити м’яке вершкове масло і порціями додати в остиглий крем. Зібрати торт, промазуючи коржі одержаним кремом. Корж, залишений для обсипання, подрібнити в блендері, обсипати торт змащений кремом з усіх боків. Залишити торт Наполеон для просочування за кімнатної температури на чотири години, потім прибрати в холодильник на 12 годин.

Нові статті

Схожі статті

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?