Яке церковне свято 2 грудня і кому сьогодні молитися матусям про здоровий сон своїх немовлят. Іменини

У суботу, 2 грудня — йде 336 день року. До новорічних свят залишилось 29 днів. Іменини сьогодні святкують Володимири, Маргарити та інші. В народному календарі – Авакумів день, Авакум.

В новому церковному календарі 2 грудня — день пам’яті одного з 12-ти малих пророків: святого Авакума. За народним календарем сьогодні святкують Авакумів день.

Іменини цього дня — в Андрія, Степана, Сергія, Миколи, Матвія, Маргарити, Тамари, Марії, Мірри, Кирила, Івана, Володимира, Афанасія, Бориса.

Люди, що народились 2 грудня, мають свій талісман — камінь змійовик. Людство знало цей камінь з давніх часів. Його вважали лікувальним каменем та лікували ним головні болі та мігрені.

2 грудня в новому церковному календарі згадують святого Авакума. Він був одним з 12-ти малих пророків та зміг передбачити чимало майбутніх подій.

Святий Аввакум
Святий Аввакум

Народився Авакум в Єрусалимі, у VII столітті. Згідно з церковними переказами — саме Авакум зробив декілька важливих історичних передбачень, серед яких — і взяття Вавілону в полон Ізраїлем. Також Авакум передбачав прихід Месії, а ще – падіння храму в Єрусалимі.
Ще в церковних писаннях сказано, що прожив святий пророк до глибокої старості. Він врятував пророка Даниїла від голоду, нагодувавши його їжею.

В народі святий Авакум вважався покровителем дітлахів. Цього дня, 2 грудня, прийнято молитися цьому святому і просити його про здоровий сон для маляток, які плачуть ночами. Також святого просять про зцілення від травм, недобрих людей, хвороб та захисту від злих духів.

Головні прикмети на 2 грудня

Прикмети на 2 грудня
Прикмети на 2 грудня

Народні прикмети на цей день кажуть, що не треба сьогодні будувати якісь плани та починати будь-які справи. Все одно вони закінчаться не дуже гарно.

Ті, хто дотримаються Різдвяного посту — можуть сьогодні з’їсти рибу, гарячі страви з рослинною олією. Можна також випити трохи кагору.

За народними прикметами сьогодні чистять оселю від негативної енергії. З будинку викидають усі непотрібні речі, або роздають їх нужденним людям. Провести цей день краще в сімейному колі, можна зайнятись вишиванням, шиттям або в’язанням.

За народними прикметами сьогодні прогнозують погоду на найближче майбутнє.

  • якщо мороз малює на вікнах візерунки – весна буде пишною та з великою кількістю зелені;
  • ворони гучно каркають — зовсім скоро почнеться заметіль;
  • кішка спить увесь день — скоро буде холодно;
  • вночі зірки на небі яскраві — скоро прийдуть сильні морози;
  • навколо місяця помітно тьмяне коло — до заметілі;
  • гуси ховають свої голови під крила — скоро прийдуть сильні морози;
  • в морозну погоду співає півень — можна чекати на скоре потепління;
  • мороз буде, якщо кури раненько на сідало повсідалися;
  • снігу багатенько насипало — наступного року сінокіс буде багатим.

За народними традиціями 2 грудня молоді і незаміжні дівчата влаштовували посиденьки, на яких займались вишивкою і розповідали цікаві історії.

Нові статті

Схожі статті

“Близько 2.5 мільйонів”: хореограф Амадор Лопес приголомшив сумою боргу, який виплачує й досі – отакі танці

Амадор Лопес – україно-венесуельський співак, танцюрист та фехтувальник, який став відомим завдяки участі в розважальних шоу "Танці із зірками", "Фабрика зірок", "Танцюю для тебе" та "Майданс-2".

“Мені байдуже на пенсію”: 67-річна Оксана Білозір розсекретила свої заробітки – на життя вистачає

Оксана Білозір достатньо відверта зі своєю аудиторією, тож співачка вирішила розсекретити свої доходи, які вона має щомісяця - де артистка їх бере?

Зі Златою Огнєвіч не вийшло: куди зник переможець “Холостячки-2” Андрій Задворний – повністю змінив імідж

Андрій Задворний хоч і став переможцем "Холостячки-2", але йому так і не вдалося підкорити до кінця серце Злати Огнєвіч - як змінилось життя чоловіка?

“Від 30 до 50”: Катя Полтавська розсекретила суму аліментів, які Остапчук платить дітям від першого шлюбу

Третя дружина шоумена Вови Остапчука Катя Полтавська розповіла, скільки чоловік платить аліментів на дітей від першого шлюбу. Сума виявилась немаленькою.