Похолодання аж до -15 градусів: синоптики назвали прогнозовану дату погіршення погоди в Україні

Саме час дістати з запасів усі теплі речі, якщо ви ще цього не зробили. За прогнозами синоптиків, Україну скоро вдарить справжній мороз. Детальніше в статті.

З 5 по 6 грудня на Україну насувається антициклон. Це означає, що вся територія буде під впливом підвищеного тиску, відповідно до цього й змінюватиметься температура. В цей час не очікується істотних опадів, тільки вночі у вівторок 5 грудня в областях на Південному Сході лишиться невеликий мокрий сніг. В нічний час температура буде невпинно падати.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні
Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

5 грудня в західних, також у Чернігівській та Сумській областях вже 6 грудня місцями очікується падіння температури аж до 15 градусів. Загалом, у областях на Півночі та Заході України вночі 6 грудня очікується від 5 до 11 градусів морозу. У вівторок, 5 грудня, в більшості областей очікується від 1 до 7 градусів морозу, а в середу 6 грудня – від 4 градусів морозу до 2 градусів тепла. Вночі при цьому температура втримається в межах від 2 до 8 градусів морозу. У південних областях України з вівторка по середу очікується від 1 до 7 градусів тепла вдень та близько 0 градусів уночі.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні
Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

Також у ці вихідні, 2-3 грудня, температура в південних областях може піднятися до 16 градусів тепла – це б’є всі температурні рекорди. На західній території України очікується ожеледиця та снігопади, на високогір’ї Івано-Франківщини та сходу Закарпатської області зберігається значна сніголавинна небезпека. Найхолодніше в суботу та неділю буде на Півночі, де температура не підніматиметься вище 1 градусу тепла. Попри все, радує те, що сильних поривів вітру не передбачається – всього лиш від 5 до 10 метрів на секунду з південно-східним напрямком.

Синоптики назвали прогнозовану дату похолодання в Україні

Нові статті

Схожі статті

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.

Зради та нерозділене кохання: Макс Барських назвав реальну причину, чому не має стосунків – “Є складнощі”

Макс Барських наразі є холостяком, але відомо, що співак мав не одні стосунки, але також неодноразово до нього проявляли невірність - музикант зізнався, з якими складнощами він зіштовхується.