Готуємо рум’яні чебуреки з капустою: виходять не гіршими за ті, що з м’ясом – покроковий рецепт

Чебурек – страва кримськотатарського та урумського походження, що являє собою смажений пиріжок із прісного тіста з начинкою, зазвичай з баранини або сиру. Сьогодні ми приготуємо його пісну варіацію.

Самобутній, неймовірно апетитний аромат, хрустка скоринка та соковите начиння – чебуреки завжди приваблюють своєю простотою та смаком. Це популярне блюдо, що має своє коріння в східних кулінарних традиціях, завоювало серця гурманів по всьому світу. У нашій статті ми розкриємо секрети приготування чебуреків із смачним начинням з капусти власноруч.

Для приготування нам знадобиться:

Інгредієнти для тіста:

  • 800 грамів борошна;
  • 40 мілілітрів соняшникової олії;
  • Пів літра води;
  • Сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

  • 300 грамів білокачанної капусти;
  • 1 цибулина (біла ріпчаста);
  • 1 морквина;
  • 40 мілілітрів соняшникової олії для смаження;
  • Сіль, перець та інші приправи – за смаком.
Рецепт чебуреків з капустою: не менш смачні та рум'яні, ніж м'ясні
Рецепт чебуреків з капустою: не менш смачні та рум’яні, ніж м’ясні

Покрокова інструкція:

Трохи підігрійте воду та додайте до неї олію. Потроху просіюючи до суміші борошно починайте замішувати тісто. Готову масу залиште відпочити приблизно на півгодини.

Капусту нашаткуйте, цибулю почистіть та наріжте дрібним кубиком. Моркву помийте, очистіть та натріть на дрібній тертушці. Розігрійте олію на сковорідці та зробіть засмажку з цибулі та моркви, по готовності додайте капусту, все посоліть і поперчіть за смаком і тушкуйте протягом 15-20.

Вже відпочивше тісто замісіть і розкатайте у ковбаску, поріжте скибочками та розкотіть у тонкі кружальця діаметром приблизно 20 см. На одну половинку тіста викладіть начинку рівномірним шаром, накрийте другим шаром і заклейте краї.

У глибокій сковороді нагрійте залишок олії та обережно підсмажте чебуреки з кожного боку до золотистої скоринки. Готові чебуреки викладайте на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.