Корисний лайфхак для зимової погоди: чим краще змастити підошву взуття, щоб воно не ковзало в ожеледицю?

Погода вже побавила українців великим снігом, а найближчим часом синоптики знов обіцяють погіршення погодних умов. Щоб зустріти справжню зиму у всеозброєнні — почніть готуватись до неї вже зараз.

Підготовка до зими складається з різних етапів. Хтось запасається дровами, дехто — шукає обігрівачі та теплі ковдри. Якщо ви все ж плануєте виходити на вулицю під час зимових холодів — заздалегідь підготуйте своє взуття до зимової погоди і ожеледиці на дорогах.

Слизький лід може стати причиною втрати рівноваги і травм, якщо підошва взуття не забезпечує достатнього зчеплення. Щоб запобігти неприємним ситуаціям — обробіть підошву взуття завчасно спеціальним захисним покриттям.

Щоб взуття не ковзало під час ожеледиці — скористайтесь звичайним суперклеєм.

По-перше — очистіть підошву взуття від бруду та знежирте її. В якості альтернативи можете використовувати епоксидну смолу або ж гарячий клей.

Далі — покрийте цим составом усі виступаючі частини черевика. Можете не турбуватись — клей точно не пошкодить поверхню підошви.

Суперклей - дієвий засіб проти ковзання підошви взуття під час ожеледі
Суперклей – дієвий засіб проти ковзання підошви взуття під час ожеледі

Поки клейова маса ще не застигла — посипте її зверху піском або ж сіллю. Рештки – струсіть. З таким захистом ваше взуття точно не буде ковзати.

Звичайно, надовго сольового шару на підошві не вистачить. Під час ходьби він буде стиратися і тому, за необхідності — процедуру з суперклеєм і сіллю чи піском можна буде повторити.

Також існують й інші засоби захисту підошви від ковзання. Наприклад – тканинний лейкопластир. Його рулончик можна придбати у будь-якій аптеці. В залежності від розміру вашої стопи — відріжте від загального рулону лейкопластиру декілька шматочків довжиною по 3-4 см — кожен. Далі — приклейте до сухої та чистої підошви взуття хрест-навхрест.

Лейкопластир проти ковзання підошви
Лейкопластир проти ковзання підошви

Такий спосіб підійде для сухої та морозної зими. А ось під час сльоти він не буде дієвим, бо пластир від високої вологи відразу відвалиться.

Залізні набійки — ще один дієвий засіб захисту від падіння під час ожеледиці. Мініатюрна деталь, що вмонтована в каблук — допоможе надійно зафіксувати стопу навіть на дуже слизькій поверхні. Правда, під час ходьби такий каблук буде дзвінко цокати, але якщо стійкість на крижаній поверхні для вас в пріоритеті – можете використати саме цей метод.

Не слизька підошва завжди має більш глибокий протектор. Якщо у вашій парі взуття він поглиблений недостатньо — цю ситуацію зможе виправити майстер з ремонту взуття. Поглиблення протектора — метод дієвий, але використати його можна не завжди. Наприклад, для тонкої підошви він точно не підійде, бо вона просто пошкодиться і лопне.

Льодоступи або льодоходи зараз продаються на кожному куті. За бажанням можна знайти зразки як для великого чоловічого взуття, так і для маленького жіночого чи навіть дитячого.

Конструкція льодоступів має вигляд гумових лямок з шипованими насадками, що розташовані в центрі. За допомогою гумових лямок льодоступ фіксується на п’яті і носку зимового взуття.

Широка частина з шипами розміщується посередині стопи. Це кращий спосіб проти ковзання взуття у великі морози та під час ожеледі.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.