Солодка та неймовірно ніжна маково-сирна запіканка: підійде як на сніданок, так і на десерт

Всі ми любимо поласувати десертом час від часу, і запіканка – ідеальний варіант. Вона корисна, в міру солодка, легка у приготуванні та смакує як до чаю, так і до ранкової кави. Деталі у статті.

Цей десерт ідеально підходить до родинного чаювання, або ж як смачний додаток до ранкової філіжанки кави. Варто лише відчути, як тане в роті ця ніжна і пухка запіканка – і ви будете готувати її собі та рідним хоча б раз на місяць.

Інгредієнти:

  • 800 грамів кисломолочного сиру;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 10 грамів розпушувача;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 100 грамів родзинок;
  • 100 грамів маку;
  • 50 грамів сметани (чим жирніша – тим краще);
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 20 грамів цукрової пудри;
  • Какао для прикраси (за бажанням).
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте родзинки та макову начинку. Для цього сухий виноград залийте теплою водою та дайте настоятися протягом 10 хвилин. Після цього промийте їх чистою водою та ретельно просушіть паперовим рушником. А мак достатньо промити кілька разів у теплій воді.

До окремої миски вибийте всі 4 яйця, всипте порціями цукор та розтирайте масу до однорідності. Постійно помішуючи, потроху додавайте сир, розпушувач, манну крупу та ванільний цукор. Коли маса стане однорідною, додайте родзинки та мак і знову перемішайте. Найзручніше все перебивати занурювальним блендером, але власноруч можна розім’яти все виделкою.

Форму для запікання (скляну або фарфорову) ретельно змастіть маслом (найкраще вершковим, але згодиться і рафінована рослинна олія). Влийте тісто до форми, обережно розрівняйте його зверху лопаткою та змастіть сметаною. У заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці випікайте маково-сирну запіканку протягом 45 хвилин.

Перед подачею посипте запіканку цукровою пудрою. Також можете додати варення, какао-порошок, нарізати запіканку на зручні квадратики та прикрасити кожну порцію листочком м’яти.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.