Один факт, як приготувати густий та наваристий бограч на плиті – простий рецепт легендарного м’ясного супу

Кожен, хто хоч раз був на Прикарпатті чи Закарпатті та куштував бограч знає, що цей суп наситить кожного. Ми знаємо, як приготувати його в домашніх умовах, та поділимося рецептом із вами.

Як правило, у традиційному рецепті бограча використовують п’ять видів м’яса. Ми використовували сало та яловичину, але список можна розширити, додавши свинину, курку або копчені реберця.

Для приготування нам знадобляться:

  • 1 кілограм яловичини;
  • 80 грамів сала (або грудинки);
  • 2 цибулини (білої ріпчастої);
  • 1 кілограм картоплі;
  • 2 помідори;
  • 2 солодких перці;
  • 15 грамів меленої практики;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 морквина;
  • Сіль, мелений чорний перець, мелений кмин – за смаком;
  • 2 літри води.
Рецепт наваристого бограча на плиті – не гірший за той, що з казанку
Рецепт наваристого бограча на плиті – не гірший за той, що з казанку

Спосіб приготування:

Для цієї страви використовуйте сковорідку з високими стінками. Поставте її розігріватися, поки дрібно нарізаєте сало. Підсмажте його до виділення жиру. Тим часом ретельно вимиту та очищену цибулю дрібно нашаткуйте, підсмажте на салі до золотистого кольору.

Додайте сушену паприку та ретельно перемішайте. Яловичину наріжте великим кубиком – зі стороною приблизно по 2 см, – та теж додайте до сковорідки. Картоплю, моркву, посмідори та перці ретельно вимийте, очистіть та наріжте кубиками. Часник дрібно нашаткуйте або пропустіть через витискач.

Коли м’ясо трошки підрум’яниться, додайте до нього картоплю, моркву, часник та сушений кмин. Влийте до сковороди трохи води та зменшіть вогонь, щоб майбутній бограч протушкувався. Додайте помідори та перець, а також приправте страву сіллю та перцем.

Додайте до сковорідки залишок води та доведіть майбутній бограч до кипіння, після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте ще протягом 20 хвилин, а потім дати настоятися ще протягом хвилин 10. Після цього можна розливати суп та пригощати рідних або гостей. Всіх точно здивує його насичений смак, і мало хто здогадається, що цей бограч готувався в звичайній сковорідці та на плиті.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.