Не знаєте, як смачно приготувати хек? Запечіть його в духовці – ось рецепт + вершково-томатний соус

Часто буває таке, коли ви не знаєте, що приготувати – в морозилці завалявся хек, а смажити його зовсім не хочеться. Рекомендуємо вам запекти його в духовці, дотримуючись цього чудового рецепту.

Цей рецепт мерлузи в духовці настільки простий, що точно зацікавить щонайменше половину населення нашої країни. Спробуйте власноруч приготувати хека в духовці за цим рецептом та переконайтеся в усіх його перевагах самі.

Для приготування нам знадобляться:

  • 700 грамів філе риби хек;
  • 2 великі цибулини (білі ріпчасті);
  • 2 великі морквини;
  • 1 столова ложка борошна;
  • Пучок свіжого кропу;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком.
  • Для вершково томатного соусу беремо:
  • 200 мілілітрів томатного соку (можна замінити сумішшю томатної пасти та води в пропорції 1:1);
  • 200 мілілтрів жирних вершків;
  • 1 чайна ложка цукру;
  •  Сіль, перець за смаком.
Рецепт запеченого філе хека з вершково-томатним соусом
Рецепт запеченого філе хека з вершково-томатним соусом

Спосіб приготування:

Розморожуємо філе хека та ретельно промиваємо його водою з-під крану. Цибулю очищаємо від лушпиння та шаткуємо дрібним кубиком, моркву миємо, чистимо та натираємо на грубій тертці (замість цього можна нарізати соломкою). Рибу приправляємо, обвалюємо у борошні та підсмажуємо на змащеній олією сковороді, поки «панірування» не схопиться, після чого знімаємо та відкладаємо. На тій же сковорідці обсмажуємо цибулю та моркву.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рафінованою рослинною олією, викладаємо до неї хек та присипаємо нашаткованими та підсмаженими овочами. Лишилося лише приготувати соус. Для цього до глибокої миски вливаємо томатний сік, вершки та спеції, ретельно перемішуємо і заливаємо цим рибу з овочами в формі.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш хек з овочами в соусі запікатися приблизно на годину. Після готовності ви отримаєте легку та дієтичну страву, якою так приємно вечеряти.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.