Один факт, як і коли треба поливати орхідею, щоб вона не гнила та не всохла: поради досвідчених господинь

Всі знають, що орхідеї – неймовірно красиві, але і вибагливі рослини. Неправильний режим поливу може призвести до купи проблем. Далі у статті ми розкажемо, як цього уникнути.

Дуже важливо не зволожувати ґрунт орхідеї подаднормово – постійна волога у горщику спровокує гниття коренів, до чого рослина і без того схильна. Але і сухість небажана – коріння всихає та більше не живить рослину. Дуже важко вгадати, як і коли треба поливати орхідею, тому ми і ділимося з вами своєрідною “шпаргалкою”.

Орхідея одразу дасть вам знати, коли ви недостатньо чи занадто сильно поливаєте її. Здорове коріння має бути твердим та покритим білим пухом, а листя – блискучим та рівномірно забарвленим у зелений колір. Якщо коріння м’яке та коричневе а листя мляве та жовте – ви занадто часто поливаєте квітку, а якщо коріння сухе та зморщене, а листя зморшкувате та зів’яле – орхідеї терміново необхідна живильна волога.

З якою частотою треба поливати орхідею взимку

З приходом зими температура повітря падає не лише на вулиці, а і в приміщенні. За таких умов орхідея не так сильно потребує додаткового зволоження, тому достатньо буде поливати її один раз на два тижні або 10 днів.

Квітникарі розповіли секрет по догляду за орхідеєю: коли та як поливати
Квітникарі розповіли секрет по догляду за орхідеєю: коли та як поливати

Ніколи не буде зайвим перевірити вологість субстрату власноруч. Для цього занурте палець чи дерев’яну паличку вглиб ґрунту на сантиметрів 5. Якщо після 2-3 см від поверхні субстрат вже сухий – час полити улюбленурослину.

Як правильно поливати орхідею

Для орхідей аарто використовувати м’яку воду кімнатної температури. Якщо підігріти її легко, то нейтралізувати твердість можна додаванням кальцинованої соди – приблизно 2/10 чайної ложки на літр води.

Поливайте рослину достатньою кількістю води так, щоб вода повністю промочила ґрунт, після чого злийте надлишки з піддону.

Взимку, коли повітря сухіше від опалення, варто також бризкати воду на орхідею з пульверихатора. Але не перестарайтесь – листя не має бути постійно вологим, це може підвищити ризики розвитку грибкових захворювань.

Нові статті

Схожі статті

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.

Холостяк, як знають всі: 74-річний Михайло Поплавський не завжди був самотнім – хто були його жінки

Михайло Поплавський завидний холостяк, але так було не завжди - що відомо про бурхливе особисте життя співочого ректора, який двічі був одружений.

Маркетологи від Бога: в Україні продають щасливе ліжко для тих, хто й досі шукає діточок в капусті

Українські продавці виходять на новий рівень і створюють унікальні оголошення. Вони відразу привертають увагу своєю неабиякою креативністю. Наприклад ось це – про чарівне ліжко.

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?