Коли немає часу возитися, готую нашвидкуруч “копчену” скумбрію: всього 3 хвилини, і смачна рибка готова

Проваривши скумбрію у цибулевому лушпинні всього 3 хвилини, отримаєте смачну й дуже корисну страву, яку можна вживати у будень й не соромно подати навіть на святковий стіл.

Вариться скумбрія всього 3 хвилини, але ще знадобиться час на підготування тушок та закипання. Хвилин за 20 маєте впоратися. На вигляд рибні шматочки будуть немов копчені.

Вам знадобиться:

  • 2 скумбрії;
  • 4 ст.лож. солі;
  • 1 л води;
  • 2 ст.лож. лимонного соку;
  • 1-2 жмені цибулевого лушпиння.
Скумбрія в цибулевому лушпинні

Якщо скумбрія лежить у морозилці, то дістаньте завчасно, щоб риба повністю розморозилася. Цибулевого лушпиння можна брати, скільки захочете. Чим більше його буде, тим насиченішого кольору набудуть тушки.

Скумбрія в цибулевому лушпинні

Цибулеве лушпиння промийте у воді, перекладіть у каструлю, в якій збираєтеся варити скумбрію. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння й варіть 2-3 хвилини. Відвар має набути темно-червоного кольору. Всипте сіль. Не переживайте, що її так багато. Так потрібно, щоб скумбрія встигла просолитися, допоки вариться.

Скумбрія в цибулевому лушпинні

Тим часом беріться до приготування риби. У тушок відріжте голови, хвости, плавники. Розріжте животики й дістаньте нутрощі. Промийте скумбрію під проточною водою та викладіть на паперовий рушник, промокнувши зайву вологу.

Поріжте на порційні шматочки й опустіть їх в окріп із цибулинням. Доведіть до кипіння й проваріть протягом 3 хвилин. Шумівкою виловіть шматочки скумбрії, викладаючи на паперовий рушник. Оберіть залишки цибулевого лушпиння.

Щоб прибрати різкий запах риби, збризніть її лимонним соком. Викладіть на таріль шматочки, прикрасьте лимоном й цибулею. Вживати скумбрію можете гарячою чи холодною.

Нові статті

Схожі статті

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.

Вийде в 100 разів смачнішим, ніж магазинний: рецепт домашнього томатного соку на зиму за лічені хвилини

Обов'язково приготуйте його прямо зараз, вийде ну дуже смачно: рецепт домашнього томатного соку за лічені хвилини. Не лише економно, а й швидко.

Елітна квартира в центрі Києва: 50-річний Данилко показав свою квартиру на Хрещатику – не всім так жити

Андрій Данилко веде доволі приватний спосіб життя, але в рамках одного проєкту вирішив показати своє місце, де він спить щодня, зокрема квартиру в центрі столиці.

Непублічний зовсім: зірка 1+1 Іванна Онуфрійчук показала чоловіка-іноземця – переїхала з ним до Швейцарії

Життя Іванни Онуфрійчук кардинально змінилось після появи її чоловіка Алмаза, до якого вона переїхала в Швейцарію - як виглядає обранець телеведучої?