КМДА повідомляє: відміна комендантської години на новорічні свята не запланована: чи буде головна ялинка?

В КМДА заявили, що комендантська година на різдвяні і новорічні свята залишиться в дії, а встановлення головної ялинки на Софійській площі профінансують меценати. Далі розповімо детальніше.

Заступниця голови КМДА Галина Старостенко заявила, що в Києві цього року розкішні святкування Нового року не були заплановані. Комендантська година буде діяти, як і протягом всього минаючого року – з 0:00 до 05:00 години ранку, а епіцентром святкування стане Софійська площа. Там за гроші меценатів встановлять новорічну ялинку та облаштують фотозону. Її відкриття заплановано у день святого Миколая – 6 грудня.

Ялинка на Софійській площі
Ялинка на Софійській площі

Фотозона цьогоріч буде мати благодійні мотиви. В ній розташуються декілька невеличких ялинок, гілочки яких будуть прикрашені іграшками. Кожен бажаючий зможе зробити світлини на пам’ять поряд з новорічними деревцями, а крім того — взяти собі на згадку іграшку, перед тим зробивши благодійний внесок на потреби ЗСУ.

– Місто не витрачає кошти з бюджету на організацію і облаштування новорічних локацій – наголосила Галина Старостенко.

Також заступниця голови КМДА зазначила, що цього року в столиці масових святкувань не буде. Не передбачено облаштування ярмарок, атракціонів та фудкортів. В то же час Старостенко звернула увагу на те, що ані Новий рік, ані Різдво в української малечі росія відняти не зможе. Головна ялинка столиці буде встановлена на Софійській площі и прикрашена енергозберігаючими гірляндами та іграшками, що були придбані на кошти меценатів.

Крім того Галина Старостенко додала, що столичні заклади культури активно долучаються до створення новорічно-різдвяного настрою в межах своєї діяльності. В київських комунальних театрах у грудні проходять вистави на новорічну і різдвяну тематику, що зацікавлять і дітей, і дорослих. Музеї столиці пропонують українцям відвідати святкові майстер-класи з виготовлення дідуха, новорічних іграшок та різдвяної атрибутики.

В рамках благодійних і мистецьких проектів будуть презентовані стародавні і сучасні українські колядки.

Головна ялинка-2024 року буде встановлена на Софійській площі
Головна ялинка-2024 року буде встановлена на Софійській площі

Не залишаються осторонь і київські бібліотеки. Там для відвідувачів проводять благодійні акції, святкові флешмоби, дитячі майстер-класи і конкурси.

Нові статті

Схожі статті

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.