Новий для України формат: мер Львова Садовий розповів про відкриття дитячого будинку “Спільнота-Рідні”

Напередодні дня Святого Миколая у Львові відкрився новий формат житла для дітей-сиріт та дітей, що були позбавлені батьківського піклування. Мер міста Андрій Садовий розповів деталі.

Переддень святого Миколая — найкращий час робити добрі справи. І саме тому, сьогодні — 5 грудня у Львові вирішили подарувати двадцятьом вихованцям школи-інтернату новий будинок “Спільнота-Рідні”. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Львова — Андрій Садовий.

Відкриття будинку Спільнота-Рідні у Львові/ Фото: Андрій Садовий, Facebook
Відкриття будинку Спільнота-Рідні у Львові/ Фото: Андрій Садовий, Facebook

Такий формат житла — новий для України. Інноваційний проект профінансував уряд міста Львова, а ось приміщення для нього було надано благодійним фондом “Рідні”. Особливість цього будинку в тому, що діти зможуть оселитись тут після завершення навчання у школі-інтернаті — абсолютно безкоштовно.

У Львові дітям-сиротам подарували новий будинок/Фото: Андрій Садовий, Facebook
У Львові дітям-сиротам подарували новий будинок/Фото: Андрій Садовий, Facebook

Мер Львова Андрій Садовий також повідомив, що в новому дитячому будинку оселяться 20 вихованців школи-інтернату віком від 16 до 23 років. Це — сироти та діти, що були позбавленні батьківського піклування.

Кімната в будинку для дітей-сиріт, Львів/Фото: Андрій Садовий, Facebook
Кімната в будинку для дітей-сиріт, Львів/Фото: Андрій Садовий, Facebook

Садовий наголошує, що метою нового проекту є забезпечення комфортних умов проживання дітям-сиротам, а також — можливостей для отримання якісної освіти. Організатори цього проекту бажають, щоб після завершення школи-інтернату у дітей, що виросли без батьків — був перехідний період і вони не занурювались у проблеми дорослого життя одразу після шкільного навчання. Будинок “Спільнота-Рідні” позбавить вихованців від необхідності знімати житло і платити за це великі гроші. В “Спільноті” кожна дитина зможе без проблем займатись своєю освітою.

Вихованці дитячого будинку Спільнота-Рідні/Фото: Андрій Садовий, Facebook
Вихованці дитячого будинку Спільнота-Рідні/Фото: Андрій Садовий, Facebook

Андрій Садовий також повідомив, що у будинку нового формату для дітей-сиріт працюють 13 найманих робітників. Серед них — психологи, бухгалтер, юрист, кухар, медик та соціальні робітники.

Солодкий стіл для вихованців дитячого будинку у Львові/Фото: Андрій Садовий, Facebook
Солодкий стіл для вихованців дитячого будинку у Львові/Фото: Андрій Садовий, Facebook

Будинок “Спільнота-Рідні” надає дітям можливості для вивчення основ фінансової грамотності, спортивних занять у спортзалі і багато іншого. Тут випускники школи-інтернату будуть почувати себе, як вдома.

Нові статті

Схожі статті

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.

(Відео) Ані Лорак зганьбилася під час виконання пісні Вітні Г’юстон: “Зараз лусне від напруги”

Співачка-втікачка Ані Лорак переспівала пісню популярної американської співачки Вітні Гʼюстон "I Will Always Love You". Однак слухачі її вокал не оцінили. Що саме їм не сподобалось?

Узелков образився на своїх “друзів” у фейсбуці, які не лайкають і не коментують його дописи: послав усіх

Екс-боксер В'ячеслав Узелков схоже, що залишився без друзів, адже він у своїх соцмережах висловився про них - не стримував себе в жодному слові.