Еластичне, смачне і м’якеньке тісто для вареників: простий спосіб приготування всього за 3 кроки

Наступний рецепт приготування тіста на вареники — доволі простий і не займе у вас забагато часу. Все, що потрібно — підготувати 4 складові і виконати 3 кроки.

Домашні вареники завжди виходять більш смачними, аніж магазинні. Звісно — адже в їх приготуванні використовуються натуральні інгредієнти і тільки перевірені часом та практикою рецепти.

Тісто заварне для вареників
Тісто заварне для вареників

Щоб варенички вийшли найсмачнішими — для їх приготування потрібно зробити смачненьке, м’яке і еластичне тісто. Пропонуємо скористатись для цього наступним рецептом.

Підготуйте для тіста 4 інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 300 мл окропу (для отримання саме заварного тіста);
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Покроковий рецепт приготування заварного тіста на вареники

Вареники із заварного тіста виходять м'якими і смачними
Вареники із заварного тіста виходять м’якими і смачними

Крок № 1. Ретельно просійте пшеничне борошно в окрему миску. Потім зробіть в ньому невеличке заглиблення. Влийте туди воду, соняшникову олію і додайте щіпку солі.

Крок № 2. Добре перемішайте усі компоненти майбутнього тіста – щоб вийшла однорідна маса. Залиште тісто, щоб воно трошечки охолонуло. Далі — добре помніть його руками ще протягом 10 хвилин. Потім перекладіть заготовку в окрему миску і накрийте харчовою плівкою.

Крок № 3. В стані спокою тісто має перебувати протягом 30 хвилин. Цей час можна витратити на приготування смачної начинки для вареників. Це можуть бути класичні варіанти – капуста тушкована, товчена картопля з засмажкою з ріпчастої цибулі, малина, чорна та червона смородина, шовковиця, вишня, сир, картопля з курячою печінкою.

Коли зазначений час вийде — тісто можна діставати і розкочувати на столі у тонкий пласт. Вже з нього за допомогою склянки формують кружечки однакового розміру і ліплять вареники з підготовленою начинкою.

 

В залежності від наповнення цей виріб з тіста варять у підсоленій або прісній воді (якщо начинка – ягідна чи сирна). Готові вареники з заварного тіста виходять дуже м’якими і смачними.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.