Святкове меню на Миколая: покроковий рецепт приготування курячого філе з яблуками, запеченого в духовці

Запечене куряче філе з додаванням яблук – смачна, поживна і корисна їжа до вашого святкового столу. Обов'язково приготуйте його до святкової вечері, щоб пригостити рідних і гостей. Рецепт - далі.

Святковий стіл завжди вражає уяву своїм різноманіттям і смачними стравами. Ось, наприклад, куряче філе з яблуками — проста в приготуванні страва, яка ідеально підходить і до свята Миколая, і до Різдва, і до Нового року. Її приготування не займає багато часу, а тандем з ніжного курячого м’яса і солодких яблук дозволяє створити справжній кулінарний шедевр.

Рецепт курячого філе з яблуками
Рецепт курячого філе з яблуками

Щоб приготувати запечене куряче філе з яблуками — підготуйте наступні інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 2 курячих філе;
  • 100 г сиру;
  • перець чорний і сіль — за смаком;
  • 3 столових ложки майонезу;
  • соняшникова олія.

Покроковий рецепт приготування курячого філе з яблуками в духовці

Запіканка зі свіжого курячого філе буде соковитою
Запіканка зі свіжого курячого філе буде соковитою

Крок № 1. Ціле куряче філе розділіть на шматки невеличкого розміру. Вкрийте кожен шматочок харчовою плівкою та ретельно відбийте за допомогою кухонного молотку.

Крок № 2. Підготуйте яблука. Натріть їх на дрібній тертці. Також натріть твердий сир.

Крок № 3. На дно форми для запікання покладіть фольгу. Зверху — змастіть її рослинною олією. Покладіть у форму відбиту курятину. Поперчіть і посоліть за смаком.

Крок № 4. Викладіть на курку зверху шар натертих яблук. Далі — покрийте зверху майонезом і посипте подрібненим на тертці твердим сиром.

Крок № 5. Відправте майбутню запіканку до електричної духовки, заздалегідь розігрітої до температури 180 ºC.

Крок № 6. Випікайте куряче філе протягом 30 хвилин. Далі — дістаньте з духовки, дайте трошечки охолонути і подавайте до столу. Смачного!

Готова запіканка з курячого філе, яблук та сиру
Готова запіканка з курячого філе, яблук та сиру

До речі, що страва вийшла соковитою — треба обирати в крамниці тільки свіже філе курки. Визначити свіжість курячого м’яса — дуже просто! Для цього спробуйте натиснути на тушку пальцем. Якщо об’єм продукту відразу відновлюється — це свідчить про свіжість м’яса. Якщо ж вм’ятина залишається надовго — такий продукт краще не обирати для запіканки з сиром і яблуками. Страва вийде не соковитою.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?