Порційне заливне з курячого філе: одна таємниця приготування, завдяки якій добре тримається гарна форма

Оскільки придбати домашню курку далеко не у всіх є можливість, робитимемо на новорічний стіл заливне з магазинного філе. Страва стане справжньою прикрасою столу.

Вам знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 морквина;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 1 ст.лож. желатину;
  • 0,7 л води;
  • морська сіль.
Куряче заливне з желатином

Куряче філе ретельно вимийте під краном, просушіть м’ясо чи промокніть паперовим рушником. Моркву промийте, обчистьте і ще раз помийте. Грудки покладіть у невеличку каструльку, залийте водою. Додайте цілу моркву, перець горошком та сіль.

Куряче заливне з желатином

Коли почне закипати, буде утворюватися пінка. Її потрібно знімати шумівкою. Вогонь прикрутіть до мінімуму, щоб заливне не було каламутним. Варіть пів години. Якщо знадобиться, потримайте на плиті ще зо 10 хвилин.

Дістаньте курятину й моркву з бульйону. Філе порвіть на шматочки руками або поріжте ножем. Моркву наріжте кружальцями, з яких виріжте квіточки чи будь-які інші фігурки.

Куряче заливне з желатином

Бульйон процідіть крізь кілька шарів марлі. Можете скористатися чистим шматочком бавовняної тканини. Дайте йому трішки прохолонути приблизно до 70 градусів. Додайте желатин і перемішуйте, допоки він не розчиниться повністю. Можливо, доведеться задля цього трішки підігріти рідину. Не можна допускати до кипіння, бо желатин втратить свої властивості.

Куряче заливне з желатином

Викладіть на дно глибокого посуду шматочки м’яса. Тепер обережно заливайте бульйон. Зверху прикрасьте морквою. Коли страва прохолоне, відправте її до холодильника, щоб завершився процес застигання.

Можете до прикрас заливного з філе додати шматочки варених яєць чи зелень. Необов’язково брати грудинку. Можна придбати інші шматочки курки. У такому разі варити бульйон доведеться 1,5-2 години, а моркву додавати за 30 хвилин до закінчення варки. Кісточки й шкуринку з курячого м’яса доведеться обібрати. Класти їх у тарілки не треба.

Нові статті

Схожі статті

Спогади з рідного Мукачева: Святослав Вакарчук у 49 років згадав дитинство і показався у візочку

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився спогадами з рідного міста. Він показав архівну світлину зі свого дитинства, на якому позував у візочку ще зовсім малюком.

“Це особлива насолода”: багатодітна мама Лілія Ребрик показала перше досягнення 6-місячної доньки Аделіни

Ведуча Лілія Ребрик разом із родиною привітала молодшу доньку Аделіну з 6 місяцем народження. В цей святковий день знаменита мама повідомила, яким досягненням порадувала її малеча.

“Ненавиджу”. 36-річний Володимир Дантес підкорив Говерлу разом із Дашею Кацуріною: мріяли піти в похід

Співак Володимир Дантес заради своєї коханої Даші Кацуріної готовий на все - наприклад, підкорити разом із нею Говерлу. Як все пройшло - подробиці.

Невже вони знову разом? 40-річний Слава Дьомін показався разом із своєю екс-дружиною Ксенією (ФОТО)

Слава Дьомін тривалий час має статус холостяка, але нещодавно відомий ведучий показався разом із своєю колишньою дружиною - невже пара возз'єдналась?