Навіщо досвідчені господині кладуть до прального порошку сіль, перець та олію – відповідь вас вразить

Народні методи покращення прання дуже потрібні – адже дозволяють зекономити на дорогих засобах та гарантують не гірший результат. Про застосування перцю, олії та солі читайте далі у статті.

Навіщо прати речі з додаванням олії, перцю та солі? Ми ж не готуємо у пральній машинці вечерю. Але як виявилося, додавання цих продуктів до мийного допоможе машинці справитися з доволі популярними проблемами.

Навіщо додавати чорний перець до прання

Ця духмяна приправа допоможе вашим речам надовше зберегти яскравий колір. Достатньо лише чайної ложки меленого перцю до відсіку із “зірочкою” чи “квіткою”, та запустити цикл прання на холодній температурі. Ви після першої ж спроби помітите, наскільки яскравішим став колір речей. Це також допоможе повернути темні відтінки джинсам та футболкам.

Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання
Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання

Як використовувати соняшникову олію

Вам знайома проблема жорсткості речей після декількох циклів прання? Особливо сильно цим “грішать” рушники та постільна білизна. Щоб виправити це, влийте до барабана трохи соняшникової олії та запустіть звичайний цикл прання. Вона не лише пом’якшить вашу дорогоцінну білизну, а і нейтралізує будь-який неприємний аромат.

Також, змішавши олію, соду та натерте господарське мило в гарячій воді, ви отримаєте дуже дієвий домашній плямовивідник. Таким розчином можна точково боротися з забрудненнями, або ж у більшій кількості замочити одяг на 8-10 годин, щоб додатково знищити будь-які запахи. Не забувайте час від часу перемішувати одяг в такому засобі, і коли сплине час, прополощіть та виперіть його у пральній машинці.

Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання
Навіщо додавати сіль, перець та олію до прання

Навіщо господині додають сіль до прання

Сіль – аналог кондиціонеру для прання: після неї будь-яка річ стане шовковистою та м’якою. Достатньо додати лише чайну ложку солі до кожного прання у відсік для кондиціонера, і ви здивуєтесь результату. Навідміну від магазинних засобів, сіль справді пом’якшує тканини, а не покриває їх шаром силікону, що впливає також і на зносостійкість речей.

Нові статті

Схожі статті

Квашена капуста вийде хрумкою та смачною: перевірений рецепт за 30 хвилин – додайте в банку ось це

Осінь – сезон для приготування смачної та хрумкої квашеної капусти. Для приготування страви достатньо буде лише 30 хвилин вільного часу. Бродіння займе ще 3 дні.

44-річна Соломія Вітвіцька показала всім на “1+1”, як її змінило нещодавнє весілля: жінка-мрія (Фото)

Соломія Вітвіцька світиться від щастя, перебуваючи у стосунках із Олексієм Ситайлом і нещодавно пара відгуляла весілля - телеведуча показала, як вона виглядає після цієї події.

2 зведених сестри по татові і по мамі: Віталій Козловський вперше розкрив правду про своє сімейне положення

Віталій Козловський завжди відвертий зі своєю аудиторію, тож цього разу він не робив виключення та розкрив факт, який приголомшив всіх - чи знали ви, що співак має двох зведених сестер?

Зірка “Х-фактора” Аіда Ніколайчук показала, як працює її чоловік-каскадер: ви таке тільки в кіно бачили

Переможниця популярного українського шоу "Х-Фактор" Аіда Ніколайчук нещодавно розповідала, що вийшла заміж за каскадера з Голлівуду. В Stories співачка поділилася кадрами із роботи коханого.